Adif aprova el projecte bàsic del soterrament de la R2

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 00:00

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries dona un nou pas i comunica al consistori que el projecte bàsic del soterrament de la R2 al seu pas per Montcada i Reixac ha estat aprovat, després d’haver passat el tràmit intern de supervisió.   

El sotsdirector de Projectes d’Obra Civil d’Adif, Juan Carlos Monge, ha comunicat a l’alcaldessa, Laura Campos, que l’aprovació del projecte bàsic permetrà que el gestor ferroviari, a partir d’ara, demani l’aprovació provisional del projecte constructiu per avançar terminis en el calendari. L’alcaldessa ha mostrat la seva satisfacció pel comunicat i ha afirmat que “és una bona notícia per a Montcada i Reixac i una prova que el projecte continua endavant tot i aquesta situació d’emergència extraordinària que estem vivint”. L’alcaldessa ja ha informat de la novetat en els tràmits administratius del projecte als membres de la Taula pel soterrament, integrada per representants dels grups polítics i per la plataforma Tracte Just Soterrament Total. Per la seva banda, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, que ha valorat positivament la notícia, ha explicat que "tot i que ara les prioritats per al consistori són, obviament, unes altres no podem perdre la perspectiva de futur que significa aquest projecte per a Montcada i Reiaxc". 

Durant els propers mesos estava prevista la publicació al BOE del llistat de les parcel•les a expropiar per al projecte constructiu però, de moment, els terminis per a les tramitacions de procediments administratius estan suspesos amb la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern de l’estat per la gestió de la crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus. 
 

 

Darrera actualització: 06.04.2020 | 15:15