- home
-
Temes
- Comunicació i Protocol
- Cooperació i Solidaritat
- Cultura
- Educació
- Esports
- Gent gran
- Habitatge
- Igualtat
- Medi ambient
- Montcada Avança
- Museu Municipal
- Participació
- Policia Local
- Polítiques d'inclusió
- Protecció Civil
- Servei Local de Català
- Serveis municipals i via pública
- Serveis socials
- Soterrament
- Urbanisme i llicències d'obres
- Voluntariat
- Xarxa d'Equipaments
- Emergència sequera
VOLUM MÀXIM D’AIGUA PER HABITANT I DIA
Els volums totals d’aigua que entrin al dipòsit municipal per a l’abastament de la població no poden superar els 250 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials).
Piscines
- No es pot omplir ni reomplir cap piscina que no tingui un sistema de recirculació de l’aigua.
- Es poden reomplir parcialment totes les piscines (públiques o privades, d’accés col·lectiu o individual) sempre que disposin de sistemes de recirculació de l’aigua, però només en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària, reposar les pèrdues per evaporació i netejar els filtres.
- Es pot fer el primer ompliment de piscines que siguin de nova construcció i les que han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas.
- En centres educatius, es pot fer ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades als banys dels infants.
- Es permet l’ompliment i el reompliment de les piscines de les instal·lacions juvenils inscrites en el Registre d’Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de la Joventut.
- Es permet l’ompliment i reompliment de les piscines d’ús terapèutic ubicades en hospitals i centres d’educació especial i de piscines destinades al bany de persones que disposen d’una avaluació del grau de discapacitat on consta que pateixen alteracions de la conducta.
- Aquestes limitacions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques.
La reducció de la dotació de reg agrícola passa del 40 al 25%.
La reducció dels consums d'aigua dels usuaris industrials passa del 15 al 5%.
La reducció en els usos ramaders passa del 30 al 10%.
Ja no està prohibit l’ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes, tot i que no pot superar un volum de 450m3/hectàrea/mes.
- El reg dels jardins particulars es pot fer, com a màxim, dos dies cada setmana. Els habitatges amb numeració parella o sense numeració poden regar els dimecres i els dissabtes, i els que tinguin numeració senar, els dijous i els diumenges.
- El reg de jardins i zones verdes ha de fer-se només en l’horari de menor insolació (de 20 a 8 h).
Es manté la prohibició d’omplir fonts ornamentals i llacs artificials.
Es permet la neteja -pública- de carrers amb mànegues d’aigua, però amb el mínim consum possible i, prioritzant, quan sigui possible, l’ús d’aigua regenerada o aigua no procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable.
Ja no està prohibit el reg de gespa de camps de futbol.
Reducció del consum d'aigua en els usos recreatius (5% en usos assimilables a urbans i 30% en reg).
Es manté la prohibició d’utilitzar aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.
Es permet la neteja de vehicles en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua. Fora d’aquests establiments només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda. També es permet la neteja de vehicles fora d’establiments comercials per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals.
-
Canvi de la fase d’Excepcionalitat a la d’Alerta en la gestió de la sequera
Les pluges de les darreres setmanes, que han permès que les reserves dels pantans hagin pujat fins al 38%, permeten relaxar algunes de les restriccions vigents, tot i que encara no es permeten omplir totes les piscines particulars.
-
Intercanvi d’experiències d’èxit sobre acció comunitària inclusiva per fomentar el benestar emocional del jovent
La jornada va tenir lloc el 22 de maig a l’Espai Cultural Kursaal i va reunir una cinquantena de persones.
-
L’Ajuntament organitza una xerrada sobre prevenció d’incendis
L’activitat serà el pròxim dimecres, 22 de maig, a la Casa de la Vila i es parlarà també sobre el pla de focs forestals a Montcada i Reixac.
-
Canvi de la fase d’Emergència I a Excepcionalitat en la gestió de la sequera
Amb aquesta nova fase, que s’aplica a partir d’avui a 202 municipis entre els quals està Montcada i Reixac, es poden reomplir piscines, a excepció de les privades d’ús individual o unifamiliar, sense necessitat que siguin declarades com a refugi climàtic.
-
Pla d'emergència en situacions de sequera
Objectius del pla:
- Establir i planificar en detall totes aquelles mesures que emprendrà el municipi per donar compliment a les limitacions i restriccions que fixa el Pla de Sequera per a cada estat de sequera.
- Establir quins són els mecanismes per garantir el compliment de les limitacions particulars que són d’obligat compliment d’acord amb el PES.
- Proposar mesures addicionals per acomplir amb les limitacions de consum global fixades per a cada estat de sequera.
- RESOLUCIÓ ACC/2311/2024, de 25 de juny
- RESOLUCIÓ ACC/1608/2024, de 8 de maig
- DECRET 2024/000381. Actuacions Taula d’emergència per la sequera
- RESOLUCIÓ ACC/220/2024, d'1 de febrer
- Declaració de l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica i Aplicació de les mesures d’estalvi d’aigua
- Creació Taula d’emergència per la sequera