CONTACTE
POLÍTIQUES D'INCLUSIÓ

Les actuacions o polítiques d’inclusió són aquelles accions que tenen com a objectiu principal combatre, ja sigui de forma estratègica, preventiva o pal·liativa, els factors que poden provocar una situació de vulnerabilitat o de risc d’exclusió social en una persona o col·lectiu, i així facilitar la seva inclusió en els espais socials i comunitaris claus.
L’equip de polítiques d’inclusió tracta de concretar, impulsar i implementar les polítiques d’inclusió social en la ciutat, potenciant la perspectiva comunitària com a estratègia per enfortir els programes i accions d’inclusió social.
Les estratègies d’intervenció estan orientades a enfortir les capacitats i recursos individuals i col·lectius, l’apoderament de les persones que permeti fer front i gestionar amb més possibilitats les situacions de vulnerabilitat.
L’equip tècnic de polítiques d’inclusió és un equip multidisciplinar en l’àmbit de les ciències socials, a fi de coordinar i executar els serveis i programes propis, com fer suport tècnic a les diferents àrees municipals per tal d’articular una perspectiva d’inclusió en tots els eixos de les polítiques que es porten a terme a la ciutat.

DESTACAT
NOTÍCIES
 • Accés a l'Oficina d'Atenció a la Dona, a la Casa de la Vila
  18 Abril 2023

  El Servei d’Informació i Atenció a les Dones atendrà els dimecres al Centre Cívic La Ribera

  L’objectiu d’aquest canvi és acostar el SIAD a diferents territoris i facilitar-hi l’accés del major nombre de dones possible.

 • Representats de l'Ajuntament i de la FAMPA presenten el xec amb els diners recaptats davant del pavelló Miquel Poblet i el públic participant
  17 Abril 2023

  Les jornades per la diversitat educativa recapten 5.600 euros que serviran per millorar l’atenció de l’alumnat amb necessitats especials

  El programa d’activitats ha tingut lloc entre el 13 i el 16 d’abril i un dels actes centrals va ser la cursa que es va celebrar aquest diumenge amb la presència de 250 persones entre participants i voluntaris.

 • Taules de fusta i plats de colors d'un menjador escolar
  12 Abril 2023

  Les beques de menjador i de material i sortides per al curs 2023-24 s’han de sol·licitar del 17 d’abril al 31 de maig

  Els tràmits s’han de fer preferentment per via telemàtica i l’Ajuntament torna a oferir el servei de suport telefònic per ajudar les famílies a presentar la documentació per Internet.

Més notícies del municipi
SERVEIS
 • Servei d'acollida a persones immigrades
  Servei de Primera d'Acollida per a Persones Immigrades

  Servei adreçat a persones nouvingudes i immigrades, en el qual s’ofereix informació i assessorament jurídic respecte a tràmits d’estrangeria.