POLÍTIQUES D'INCLUSIÓ

Les actuacions o polítiques d’inclusió són aquelles accions que tenen com a objectiu principal combatre, ja sigui de forma estratègica, preventiva o pal·liativa, els factors que poden provocar una situació de vulnerabilitat o de risc d’exclusió social en una persona o col·lectiu, i així facilitar la seva inclusió en els espais socials i comunitaris claus.
L’equip de polítiques d’inclusió tracta de concretar, impulsar i implementar les polítiques d’inclusió social en la ciutat, potenciant la perspectiva comunitària com a estratègia per enfortir els programes i accions d’inclusió social.
Les estratègies d’intervenció estan orientades a enfortir les capacitats i recursos individuals i col·lectius, l’apoderament de les persones que permeti fer front i gestionar amb més possibilitats les situacions de vulnerabilitat.
L’equip tècnic de polítiques d’inclusió és un equip multidisciplinar en l’àmbit de les ciències socials, a fi de coordinar i executar els serveis i programes propis, com fer suport tècnic a les diferents àrees municipals per tal d’articular una perspectiva d’inclusió en tots els eixos de les polítiques que es porten a terme a la ciutat.

CONTACTE
REGIDORIA
REGIDORA
SERVEIS
ÚLTIMES NOTÍCIES

Els tornejos de futbol i futbol sala inclusius, el de futbol femení i la Milla Urbana, plats forts del programa esportiu de Festa Major

19.05.2022

La final territorial de bàsquet de la categoria infantil A, exhibició i tastet de tir amb arc i el torneig FIFA 22 completen les propostes esportives.

El Centre Cívic Can Cuiàs ofereix tres activitats per commemorar el Dia Internacional contra les LGTBIfòbies

16.05.2022

El 16 de maig hi haurà un taller sobre identitats sexuals diverses; el dia 20, una xerrada sobre com combatre les agressions i fins a final de mes s’hi pot veure l’exposició ‘NuesTrans vidas importan’.

Una desena de dones participa en un curs de neteja hospitalària promogut des del PDC de la Ribera

10.05.2022

La formació neix de la diagnosi efectuada al barri, en la qual el veïnat i els agents i serveis que treballen al barri mostraven la seva preocupació per la situació laboral.

La Ribera disposarà d’un punt d’intercanvi de llibres, dissenyat per alumnat de l’escola Elisava

04.05.2022

La iniciativa neix del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri, amb la implicació de la Taula Activa, les biblioteques, l’Associació Andròmines i l’institut La Ribera.

Més notícies del municipi
ACTIVITATS