QUI SOM I QUÈ FEM?

Benvingudes i benvinguts a la web de Cooperació i Solidaritat. Un espai on trobareu tota l’informació del que fem al nostre territori en matèria de cooperació i solidaritat.

El departament de Cooperació i Solidaritat de la Regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana, s'encarrega de dur a terme, per una banda accions de cooperació al desenvolupament en països en situació de vulnerabilitat (amb el suport i coordinació d’entitats i organismes supramunicipals); i per l'altra, promou activitats en el territori que fomenten la sensibilització de la ciutadania envers les desigualtats i problemàtiques socials creant així una ciutadania més solidària, participativa i conscient.

CONTACTE
ÀMBITS D'ACTUACIÓ

CICLE DRETS HUMANS, MIGRACIÓ I REFUGI

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, per mitjà del departament de Cooperació i Solidaritat i amb la col·laboració d’entitats del municipi, posa en marxa una nova edició del cicle Drets Humans, migració i refugi, amb un programa d’activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre aquests àmbits i promoure la cultura de la pau i la no violencia.

NOTÍCIES
 • Una noia parla sobre una cançó de Síria, el seu país d'origen, durant l'acte central del DILM 2024, al Casal cívic de Montcada i Reixac

  Els escolars de Montcada i Reixac canten en les seves llengües maternes amb motiu del DILM 2024

  Un total de 10 centres educatius ha participat a la proposta promoguda per l’Ajuntament i el Pla Educatiu d’Entorn. L’SLC i les biblioteques també se sumen a la commemoració.

 • Alumnes de l'escola Mitja Costa al pati, amb el mural del dia de la pau i la no violència que han pintat a l'escola

  Les escoles Font Freda i Mitja Costa pinten murals a favor de la pau

  Els dos centres han participat a la proposta promoguda des de la Guia d’activitats educatives que ofereix l’Ajuntament.

 • Grup de persones de diferents orígens

  L’Ajuntament posa en marxa un programa de sessions de benvinguda a persones nouvingudes

  La primera d’aquestes trobades amb representants del consistori serà el pròxim dimecres, 31 de gener.

 • Les autoritats municipals es fan una foto amb els infants que han participat a Construïm el nostre món de drets, al fons

  Les escoles El Turó, Font Freda i Elvira Cuyàs participen a la nova edició de Construïm el nostre món de drets

  Les il·lustracions sobre els drets dels infants elaborades pels nens i nenes dels tres centres es podran veure a les biblioteques.

Més notícies del municipi
AGENDA 2030 (ODS)

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) constitueixen una crida universal a l'acció per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. El 2015, tots els estats membres de les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius com a part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, en la qual s'estableix un pla per assolir els Objectius en 15 anys.Quadre amb els objectius de Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible