QUI SOM I QUÈ FEM?

Benvingudes i benvinguts a la web de Cooperació i Solidaritat. Un espai on trobareu tota l’informació del que fem al nostre territori en matèria de cooperació i solidaritat.

El departament de Cooperació i Solidaritat de la Regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana, s'encarrega de dur a terme, per una banda accions de cooperació al desenvolupament en països en situació de vulnerabilitat (amb el suport i coordinació d’entitats i organismes supramunicipals); i per l'altra, promou activitats en el territori que fomenten la sensibilització de la ciutadania envers les desigualtats i problemàtiques socials creant així una ciutadania més solidària, participativa i conscient.

Els nostres objectius són:

 1. Fomentar el coneixement, de la població en general, vers el desenvolupament dels països i comunitats en situació de vulnerabilitat.
 2. Realitzar accions de sensibilització al municipi per mitjà de mecanismes de suport d’altres institucions (Diputació de Barcelona o altres).
 3. Afavorir les iniciatives d’associacionisme que tinguin en la cooperació i la solidaritat la seva activitat i donar-los suport.
 4. Fomentar el desenvolupament de països i comunitats en situació de vulnerabilitat.
 5. Afavorir una resposta ràpida i eficaç davant situacions d’emergència humanitària.
CONTACTE
DESTACAT
NOTÍCIES
 • Camp de persones refugiades, al desert del Sàhara
  Divendres, 10 de març de 2023
  Nova edició del programa Vacances en Pau

  Per segon any seguit, la Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental s’encarregarà dels tràmits per fer possible que infants que provenen dels campaments de persones refugiades del Sàhara Occidental puguin passar els mesos de juliol i agost a Montcada i Reixac amb famílies d’acollida.

 • Plafó de presentació de l'exposició sobre el Sahara, a la biblioteca Can Sant Joan
  Dimecres, 15 de febrer de 2023
  Activitats per commemorar el Dia del Sàhara

  Una exposició, un conta contes i la penjada de la bandera sahrauí són les propostes del programa.

 • Tasques humanitàries a Turquia
  Dimarts, 14 de febrer de 2023
  L’Ajuntament col·labora amb el projecte del Fons Català per donar suport les víctimes del terratrèmol a Turquia, Síria i Kurdistan

  El consistori recomana a les persones que vulguin fer-hi aportacions  que les derivi a les organitzacions que hi treballen al territori.

 • La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, intervé durant l'acte Construïm el nostre món de drets
  Dimecres, 18 de gener de 2023
  Les escoles Font Freda i El Turó il·lustren els drets dels infants

  Els grups de tercer i quart d'aquests dos centres educatius han participat a l'edició 2022-2023 de l'activitat Construïm el nostre món de drets, organitzada per l'Ajuntament.

Més notícies del municipi
AGENDA 2030 (ODS)

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) constitueixen una crida universal a l'acció per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. El 2015, tots els estats membres de les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius com a part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, en la qual s'estableix un pla per assolir els Objectius en 15 anys.Quadre amb els objectius de Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible