CONTACTE
POLÍTIQUES D'INCLUSIÓ

Les actuacions o polítiques d’inclusió són aquelles accions que tenen com a objectiu principal combatre, ja sigui de forma estratègica, preventiva o pal·liativa, els factors que poden provocar una situació de vulnerabilitat o de risc d’exclusió social en una persona o col·lectiu, i així facilitar la seva inclusió en els espais socials i comunitaris claus.
L’equip de polítiques d’inclusió tracta de concretar, impulsar i implementar les polítiques d’inclusió social en la ciutat, potenciant la perspectiva comunitària com a estratègia per enfortir els programes i accions d’inclusió social.
Les estratègies d’intervenció estan orientades a enfortir les capacitats i recursos individuals i col·lectius, l’apoderament de les persones que permeti fer front i gestionar amb més possibilitats les situacions de vulnerabilitat.
L’equip tècnic de polítiques d’inclusió és un equip multidisciplinar en l’àmbit de les ciències socials, a fi de coordinar i executar els serveis i programes propis, com fer suport tècnic a les diferents àrees municipals per tal d’articular una perspectiva d’inclusió en tots els eixos de les polítiques que es porten a terme a la ciutat.

DESTACAT
NOTÍCIES
 • Representants d'entitats del municipi parlen sobre diferents propostes a afegir al PLACI
  22 Setembre 2023

  Comença l’elaboració del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva

  El PLACI pretén donar continuïtat al treball del Pla Local d’Inclusió Social, tot aportant una visió comunitària més àmplia. Les entitats van participar ahir en un taller on van poder fer-hi aportacions.

 • Una noia grava un vídeo amb el seu dispositiu mòbil mentre un grup de joves salta sobre un matalàs inflable
  20 Setembre 2023

  Els dijous a la tarda a la Ribera seran per al jovent

  Cada setmana hi haurà una activitat en el marc del programa Viu la Ribera! amb l’objectiu de crear noves aficions i motivacions en el jovent del barri.

 • Una mare juga amb la seva filla a l'Espai de joc de la Ribera
  14 Setembre 2023

  En marxa els Espais de joc de la Ribera, Can Cuiàs i el Casal Cívic de Montcada i Reixac

  L’activitat pretén fomentar el joc entre persones adultes i infants fins a 6 anys, compartint diversió i experiències.

Més notícies del municipi
SERVEIS
 • Servei d'acollida a persones immigrades
  Servei de Primera d'Acollida per a Persones Immigrades

  Servei adreçat a persones nouvingudes i immigrades, en el qual s’ofereix informació i assessorament jurídic respecte a tràmits d’estrangeria.

ACTIVITATS