POLÍTIQUES D'INCLUSIÓ

Les actuacions o polítiques d’inclusió són aquelles accions que tenen com a objectiu principal combatre, ja sigui de forma estratègica, preventiva o pal·liativa, els factors que poden provocar una situació de vulnerabilitat o de risc d’exclusió social en una persona o col·lectiu, i així facilitar la seva inclusió en els espais socials i comunitaris claus.
L’equip de polítiques d’inclusió tracta de concretar, impulsar i implementar les polítiques d’inclusió social en la ciutat, potenciant la perspectiva comunitària com a estratègia per enfortir els programes i accions d’inclusió social.
Les estratègies d’intervenció estan orientades a enfortir les capacitats i recursos individuals i col·lectius, l’apoderament de les persones que permeti fer front i gestionar amb més possibilitats les situacions de vulnerabilitat.
L’equip tècnic de polítiques d’inclusió és un equip multidisciplinar en l’àmbit de les ciències socials, a fi de coordinar i executar els serveis i programes propis, com fer suport tècnic a les diferents àrees municipals per tal d’articular una perspectiva d’inclusió en tots els eixos de les polítiques que es porten a terme a la ciutat.

CONTACTE
DESTACAT
 • Logo Pla Local d'Inclusió Social
  Pla local d'inclusió social

  El Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) és una eina de gestió per ordenar, articular i donar una direcció estratègica a les accions d’inclusió social que es fan a la ciutat, a totes aquelles accions municipals que impulsen l’acompliment dels drets i projectes de vida de tota la ciutadania

NOTÍCIES
 • Llapissos i tissores de colors
  Divendres, 31 de març de 2023
  L’Ajuntament destinarà 250.000 euros a ajuts per a material escolar i sortides i per complementar les beques menjador

  El Ple ha aprovat les bases de la convocatòria d’ajuts municipals, la tramitació dels quals s’haurà de fer del 17 d’abril al 31 de maig.

 • Alumnes del curs de cuina del Diltet preparant una recepta al Centre Cívic La Ribera
  Divendres, 24 de març de 2023
  Una cinquantena d’alumnes de tercer i quart d’ESO participen al curs de cuina del programa Diltet

  Aquesta edició d’aquest taller ha estat una de les més participatives del projecte, amb la implicació de cinc centres.

 • Una nena llegint, acompanyada d'una dona
  Dimarts, 21 de març de 2023
  La Biblioteca Elisenda busca persona voluntàries per fer un programa de millora de la comprensió lectora dels infants

  Lecxit és un projecte de la Fundació Bofill i pretén impulsar l’èxit educatiu dels nens i nenes per mitjà de la comprensió lectora.

Més notícies del municipi
SERVEIS
 • Servei d'acollida a persones immigrades
  Servei de Primera d'Acollida per a Persones Immigrades

  Servei adreçat a persones nouvingudes i immigrades, en el qual s’ofereix informació i assessorament jurídic respecte a tràmits d’estrangeria.