QUI SOM I QUÈ FEM?

Benvingudes i benvinguts a la web de Cooperació i Solidaritat. Un espai on trobareu tota l’informació del que fem al nostre territori en matèria de cooperació i solidaritat.

El departament de Cooperació i Solidaritat de la Regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana, s'encarrega de dur a terme, per una banda accions de cooperació al desenvolupament en països en situació de vulnerabilitat (amb el suport i coordinació d’entitats i organismes supramunicipals); i per l'altra, promou activitats en el territori que fomenten la sensibilització de la ciutadania envers les desigualtats i problemàtiques socials creant així una ciutadania més solidària, participativa i conscient.

Els nostres objectius són:

  1. Fomentar el coneixement, de la població en general, vers el desenvolupament dels països i comunitats en situació de vulnerabilitat.
  2. Realitzar accions de sensibilització al municipi per mitjà de mecanismes de suport d’altres institucions (Diputació de Barcelona o altres).
  3. Afavorir les iniciatives d’associacionisme que tinguin en la cooperació i la solidaritat la seva activitat i donar-los suport.
  4. Fomentar el desenvolupament de països i comunitats en situació de vulnerabilitat.
  5. Afavorir una resposta ràpida i eficaç davant situacions d’emergència humanitària.
CONTACTE
DESTACAT

Relats de Refugi

30.11.2021

Recull de testimonis de veïns i veïnes de Montcada i Reixac que han viscut en primera persona l’experiència de ser refugiades.

AGENDA 2030 (ODS)

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) constitueixen una crida universal a l'acció per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. El 2015, tots els estats membres de les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius com a part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, en la qual s'estableix un pla per assolir els Objectius en 15 anys.Quadre amb els objectius de Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible