Qui som i què fem?

Benvingudes i benvinguts a la web de Cooperació i Solidaritat. Un espai on trobareu tota l’informació del que fem al nostre territori en matèria de cooperació i solidaritat.

El departament de Cooperació i Solidaritat de la Regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana, s'encarrega de dur a terme, per una banda accions de cooperació al desenvolupament en països en situació de vulnerabilitat (amb el suport i coordinació d’entitats i organismes supramunicipals); i per l'altra, promou activitats en el territori que fomenten la sensibilització de la ciutadania envers les desigualtats i problemàtiques socials creant així una ciutadania més solidària, participativa i conscient.

Contacte
Àmbits d'actuació
Notícies
 • Representats municipals i del FCCD, reunits a l'Ajuntament

  L’Ajuntament referma el seu compromís amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

  Una representació d’aquesta entitat ha visitat el consistori per conèixer als membres de l’actual equip de govern i compartir els projectes actuals i de futur que impulsa.

 • Alumnat de 3r de l'Institut Escola El Viver

  Nous llaços de solidaritat entre Montcada i Reixac i el Sàhara

  En el marc del projecte Vacances en Pau, que propicia l’arribada d’infants dels campaments de persones refugiades per passar l’estiu amb famílies d’acollida, s’ha consolidat l’intercanvi de cartes entre l’alumnat que, enguany, també aniran acompanyades de vídeos.

 • La façana de la Casa de la Vila, amb dues banderes de suport al poble sahrauí

  Commemoració del 48è aniversari de la proclamació de la República sahrauí

  La bandera llueix a la Casa de la Vila i escolars han treballat a classe la situació dels infants als camps de refugiats.

 • Una noia parla sobre una cançó de Síria al Casal cívic de Montcada i Reixac

  Els escolars de Montcada i Reixac canten en les seves llengües maternes amb motiu del DILM 2024

  Un total de 10 centres educatius ha participat a la proposta promoguda per l’Ajuntament i el Pla Educatiu d’Entorn. L’SLC i les biblioteques també se sumen a la commemoració.

Més notícies del municipi
Agenda 2030 (ODS)

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) constitueixen una crida universal a l'acció per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. El 2015, tots els estats membres de les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius com a part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, en la qual s'estableix un pla per assolir els Objectius en 15 anys.Quadre amb els objectius de Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible