Soterrament

Volem soterrament ara!

Logo Soterrament Ara!

Montcada i Reixac és un municipi famós en aquest país per estar molt ben comunicat gràcies a les nombroses infraestructures de transport que ens travessen físicament: 2 autopistes, 3 carreteres i nombroses vies de tren. No tots els pobles i ciutats d'aquest país poden presumir de tenir 5 estacions de tren (i una més tancada), i 4 línies ferroviàries, que creuen per la meitat del nostre municipi en superfície i que trinxen el territori. Però és especialment la línia de Portbou (R2) la que més ens esquartera el municipi i que fa que encara tinguem dos passos a nivell al mig del municipi. Només volem recordar una dada impactant: a Montcada i Reixac, des de que es tenen notícies documentades, han mort 170 persones víctimes de les vies del tren.

La nostra ciutat porta 30 anys lluitant contra aquesta infraestructura i reclament un tracte just per a una ciutat singular. De fet, en  2007 el Ministeri de Foment va signar un acord per al soterrament d’aquesta línia amb la Generalitat de Catalunya i el consistori montcadenc. L’acord, que establia que les obres començarien abans que finalitzessin les obres de la LAV que s’anaven a fer al municipi, no es va complir.

L'Ajuntament i la plataforma ciutadana Tracte Just Soterrament Total han treballat conjuntament i incansablement per aconseguir el soterrament d'aquesta infraestructura. Finalment, el passat 18 de maig de 2017, el govern de l'Estat, amb el Ministre de Foment, Íñigo de la Serna al front, va anunciar el seu compromís de soterrar la línia al seu pas per Montcada i Reixac i Vallbona. De moment, ja s'estan redactant els nous  projectes. Les obres al nostre municipi s'iniciaran, si no hi ha cap retard o incompliment, el primer trimestre del 2020 i la seva durada és de 40 mesos.

Aquesta secció recull la cronologia d'aquesta reivindicació històrica de la ciutat i les notícies relacionades amb el soterrament de la línia de França.

Notícies

Darrera actualització: 22.05.2018 | 14:50