COMENÇA

Logo Comença

Amb l'execució del soterrament de l'R2 s'inicia una nova etapa per a Montcada i Reixac plena d'oportunitats on tot comença. Precisament ‘Comença’ és el lema de la nova acció informativa a la via pública.

La campanya ‘Comença’ es pot veure als elements de mobiliari urbà del municipi, així com en anuncis de La Veu de Montcada i Reixac.

Comença una nova ciutat, cohesionada, amb nous espais de passeig, culturals, comercials... en definitiva, una ciutat amb futur i plena d’oportunitats

#començamontcadaireixac

UNA REIVINDICACIÓ HISTÒRICA

Després de més de 30 anys de reivindicacions per part de l’Ajuntament i la ciutadania de Montcada i Reixac, per fi  el Consell de Ministres ha aprovat l'autorització per a la despesa del projecte del soterrament de l'R2 al seu pas pel municipi. El Govern central destina 621 milions d’euros per al soterrament i la nova estació de Montcada i Reixac, amb consignació pressupostària completa i anual recollida als Pressupostos Generals de l'Estat. Durant més de dècades, Montcada i Reixac ha exigit el soterrament d’unes vies de tren que, més enllà de dividir i  fracturar la ciutat i, ha segat la vida de 180 persones.

Gràcies a la feina conjunta realitzada per consistori, representants polítics, la plataforma Tracte Just Soterrament Total i ciutadania i a la constància durant anys, finalment, el soterrament serà una realitat i ja no hi ha punt de retorn. L’actuació que permetrà el soterrament més de 5 quilòmetres de vies al municipi i cohesionar el municipi territorial i socialment. A més, el soterrament implica una millora de les infraestructures ferroviàries metropolitanes i de Catalunya.

#adeuvies #benvingutsoterrament

NOTÍCIES
 • Vies de l'R2

  Aprovada l’acta de replanteig del soterrament

  Adif ha confirmat que, un cop aprovada l’acta de replanteig entre la Unió Temporal d’Empreses i el gestor ferroviari, s’iniciaran els treballs tècnics abans del gruix de l’obra. El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha informat que està previst, en breu, fer un acte oficial d’inici de les obres del soterrament.

 • Membres de la Taula del soterrament reunits a la Sala de la Junta de Govern Local

  Les obres del soterrament, a punt de començar

  La propera setmana se signarà l’acte de replanteig entre la Unió Temporal d’Empreses i Adif. El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha informat que està previst fer un acte oficial d’inici de les obres del soterrament a final d’any.

 • Minut de silenci a la Cruïlla del Soterrament

  Minut de silenci per la víctima número 180 a les vies del tren

  S’ha fet una concentració aquest dissabte a la Cruïlla del Soterrament per recordar la persona que va ser atropellada divendres al vespre a la línia R2, a l’alçada de la Casa de la Mina.

 • Un cotxe de Mossos d'Esquadra davant les vies de tren R2 després de l'atropellament mortal de la víctima 180 a les vies de tren a Montcada i Reixac

  L’Ajuntament i la Plataforma convoquen un minut de silenci aquest dissabte per la nova víctima mortal a les vies de tren

  Un home de 54 anys ha mort aquest divendres, 3 de novembre, a l’R2, a l’alçada del Casal de la Mina.

Més notícies (Hemeroteca)
ALS MITJANS

PÚBLICO

Montcada i Reixac inicia el soterramiento de las vías de tren tras 40 años de lucha vecinal y 179 atropellos

20 MINUTOS

Luz verde para el soterramiento de las vías de Montcada i Reixac: una reclamación histórica que ha costado casi 180 vidas

RÀDIO SABADELL

Bartolo Egea, alcalde Montcada: "Montcada està trinxada pel tren"

324

Les obres de soterrament del tren a Montcada duraran set anys, però no tenen data d'inici

ARA

Nou pas endavant pel soterrament de Rodalies a Montcada i Reixac

ARA

El govern espanyol adjudica el soterrament de l'R2 a Montcada a Comsa-FCC-Ferrovial per 540 milions d'euros

VÍDEOS
JORNADES 2023
A VISTA D'OCELL
PUBLICACIONS