Aprovat el reglament del Consell Municipal de Mobilitat

Divendres, 23 de juliol de 2021 a les 08:00

El Ple ordinari de juliol ha aprovat inicialment el reglament d’aquest ens, que té com a objectiu que la ciutadania participi en matèries relacionades amb polítiques públiques de mobilitat al municipi.

  • L'ens, de caràcter consultiu, farà propostes per millorar àmbits com l'accessibilitat, la seguretat viària o el transport públic
  • Hi formaran part representants de tots els grups municipals i d'entitats, empreses i institucions de Montcada i Reixac vinculades a la mobilitat

El Ple ordinari del mes de juliol, celebrat ahir dijous, dia 22, ha aprovat inicialment el reglament del Consell Municipal de Mobilitat, un organisme consultiu mitjançant el qual es vol garantir la participació ciutadana en les matèries relacionades amb les polítiques de mobilitat de Montcada i Reixac. En aquest sentit, els acords, informes o propostes del Consell no tindran caràcter vinculant, si bé les seves aportacions es tindran en compte en el disseny de les estratègies de mobilitat al municipi i en la interacció amb el seu entorn.

El Consell vol fomentar la participació, el diàleg i el servei del municipi de Montcada i Reixac, en tots aquells àmbits que tinguin relació amb la mobilitat de vianants i vehicles, tant de projectes locals com promoguts per organismes supramunicipals com ara l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona.

L’ens també pretén que la ciutadania prengui consciència pels temes de la mobilitat, i en particular de totes aquelles polítiques que fomentin una mobilitat sostenible. ‘Volem que aquest òrgan consultiu sigui àgil i eficient per promoure la participació de la ciutadania sobre temes relacionats amb la mobilitat, ha expressat el regidor de Mobilitat, Jaume Teixidó. El Consell estarà format per representants de tots els grups municipals així com de les entitats i empreses vinculades als temes de mobilitat, accessibilitat i seguretat viària i que tinguin seu a Montcada i Reixac.

L’objectiu és que al Consell es traslladi la informació sobre les propostes d’acords municipals relacionats amb la mobilitat, com canvis en les normatives vigents, informar sobre canvis de sentits de carrers i plans de circulació, modificació d’itineraris del transport públic, restricció de trànsit i creació de zones de vianants; els temes vinculats a la gestió de mesures circulatòries amb impacte significatiu a la ciutat; les campanyes de sensibilització i educació viària o bé, de foment del transport alternatiu al vehicle privat.

Aquest òrgan presentarà propostes per a la millora de la circulació, el transport, l’accessibilitat i la seguretat viària, que es canalitzaran per mitjà del personal municipal. Unes altres funcions de l’ens serà emetre informes i dictàmens, fer el seguiment de les actuacions previstes al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Montcada i Reixac i canalitzar les opinions i suggeriments de particulars, empreses, institucions i entitats en aquesta matèria.

Darrera actualització: 23.07.2021 | 11:35