Espais naturalitzats

Aposta municipal per la naturalització d'espais

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, per mitjà del departament de Parcs i Jardins, aposta per la naturalització. Aquesta iniciativa consisteix en la transformació de les zones verdes en espais sostenibles, amb prat mediterrani, arbrat i arbustos, una vegetació que s’adapta al clima del territori i que a més, afavoreix la presència d’una gran varietat de fauna autòctona, com insectes i ocells.

Aquest tipus de verd, a diferència de la gespa, no requereix de tractaments amb herbicides ni d’altres productes químics per al seu manteniment. Per tant, afavoreix la reducció d’emissions contaminants i, com a conseqüència, el rec tradicional aeri per aspersió s’està substituint pel sistema de degoteig, que suposa un estalvi d’aigua.

La naturalització implica que només es facin tres segues a l’any, substituint les gespes per prats, potenciant prats secs, realitzant tractament biològics en comptes de químics, realitzant podes només per qüestions de seguretat o per obrir espais, permetent el creixement lliure d’arbres i arbustos, potenciant la vegetació mediterrània i minimitzant les pràctiques de desherbatge dels escossells.

Deixar florir els arbustos, col·locar plantes tapitzants o limitar la gespa a espais molt concrets són algunes de les actuacions que s’integren en aquesta nova concepció de l’espai verd públic. Aquest web recull els principals espais on la naturalització és la protagonista.

Fotografies realitzdes per l'Agrupació Fotogràfica Montcada: Ángel Henares, Antonio Bermejo, David Góngora, Gerard Balmaseda, Josep Maria González, Óscar Barcons, Pedro Caballero, Pedro García i Arnau García.

GALERIA FOTOGRÀFICA

Darrera actualització: 22.07.2021 | 07:24
Darrera actualització: 22.07.2021 | 07:24