L’Ajuntament distribuirà una guia d’actuacions sobre el porc senglar

Dijous, 28 de novembre de 2019 a les 00:00

La presència d’aquests animals en les àrees urbanes i periurbanes ha generat incidències com destrosses a parcs, jardins i mobiliari urbà, atacs a persones o, fins i tot, accidents de trànsit.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, en coordinació amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha editat una guia d'actuacions que tenen com a finalitat informar a la ciutadania sobre els conflictes generats pel porc senglar dins l'entorn urbà. El consistori ha impulsat aquesta acció després de comprovar que en els darrers anys s’ha intensificat la presència de senglars al municipi, especialment a zones properes a boscos o torrents, com és el cas de Can Cuiàs, el Reixac, Vallençana i el Bosc d'en Vilaró.

Davant d'aquests fets, la guia aconsella prendre diferents mesures d'autoprotecció per evitar danys personals i materials, com per exemple no dona’ls-hi menjar, no acostar-se (ja que són animals salvatges i imprevisibles), llençar les deixalles a l'interior dels contenidors, no deixar menjar de les mascotes a l'exterior i tancar bé les portes dels jardins i horts per impedir que puguin accedir-hi.

Paral·lelament, l'Ajuntament, que començarà la distribució de la guia la setmana que ve per les zones més afectades per la presència d’aquest animal, també està duent a terme accions per garantir la seguretat ciutadana, com per exemple l'autorització del tancament temporal de camins d'ús públic quan es realitzin caceres de senglars.

Darrera actualització: 28.11.2019 | 14:14