Tancament preventiu de Montcada Aqua arran les mesures decretades per la Generalitat per frenar la Covid-19

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 17:00

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha demanat al PROCICAT autorització per obrir aquest equipament i per organitzar activitats socioculturals.

El complex esportiu Montcada Aqua, al Pla d’en Coll, no obrirà les seves portes de forma preventiva a partir d'aquest dilluns, 20 de juliol, arran les mesures de contenció de la Covid-19 anunciades pel Govern Català aquest cap de setmana. Aquesta acció s’afegeix a les que el consistori està duent a terme des de divendres passat després que la Generalitat inclogués Montcada i Reixac dins dels municipis que havien d’aplicar mesures de contenció, com són suspendre els entrenaments a equipaments municipals –inclòs el gimnàs de la zona centre–, cancel·lar espectacles culturals i reduir al 30% l’aforament de la piscina municipal d’estiu. Segons la resolució de la Generalitat, les biblioteques Elisenda de Montcada i Can Sant Joan i el Museu Municipal poden obrir i es mantenen els casals d’estiu.

A la mateixa resolució de mesures, la Generalitat estableix la possibilitat que els municipis inclosos en l’àmbit territorial poden demanar, amb l’autorització prèvia del comitè de direcció del PROCICAT, l’obertura de serveis o la realització d’activitats sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva pertinent. En aquest sentit, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha enviat al PROCITAT la sol·licitud d’autorització per seguir programant i organitzant el cinema i els concerts a la fresca previstos per a aquest mes de juliol –incloent-hi les dues activitats cancel·lades aquest cap de setmana, que es traslladarien al 24 i 30 de juliol.

L’Ajuntament considera que en aquests esdeveniments s’han dut a terme i se seguiran desplegant de manera escrupulosa les mesures de seguretat i d’higiene marcades per les autoritats sanitàries. D’altra banda, també es demana reobrir el complex Montcada Aqua per seguir oferint la possibilitat de fer esport d’una manera absolutament controlada. És per això que l’equipament seguirà aplicant les mesures de seguretat i prevenció individuals i col.lectives com ha vingut fent fins ara, amb una limitació d’aforament del 30% i oferint la cita prèvia per accedir i fer ús de la instal.lació. Finalment, el consistori demana que els Cinemes Montcada, situats al Centre Comercial El Punt, puguin obrir les seves set sales amb el 50% de l’aforament i, igualment, amb l’aplicació de mesures extremes establertes de seguretat, neteja i desinfecció de les instal.lacions.

L’alcadessa de Montcada i Reixac, Laura Campos considera “injust que sectors com els de la cultura i l’esport siguin castigats amb la suspensió de les seves activitats quan des del primer moment han adoptat mesures extremes per complir escrupolosament amb les recomanacions de les autoritats sanitàries”. L’edil ha tornat a reclamar a la Generalitat de Catalunya informació clara i coherent sobre les mesures que s’han d’aplicar als municipis i demana que les autoritzacions sol.licitades per l’Ajuntament siguin ateses positivament. D’altra banda, l’Ajuntament de Montcada i Reixac participarà en la reunió que el PROCICAT metropolità mantindrà aquesta mateixa tarda amb els ajuntaments metropolitans per seguir analitzant la situació que viu l’Àrea metropolitana de Barcelona.

Les FAQ’s amb les mesures restrictives per la COVID-19 aplicades per la Generalitat de Catalunya i que afecten a Montcada i Reixac poden ser consultades a www.montcada.cat.

Darrera actualització: 20.07.2020 | 17:18