Comunicat conjunt dels ajuntaments que han participat al Procicat metropolità convocat per la Generalitat de Catalunya

Dissabte, 18 de juliol de 2020 a les 22:00

Laura Campos s’afegeix al manifest conjunt en què s’exigeix a la Generalitat coherència i claredat en les mesures restrictives de la resolució, a més de dades fiables dels contagis, rastrejadors i un espai de coordinació i codecisió dels consistoris amb el Govern.

Els 13 ajuntaments dels municipis que avui han participat en el Procicat metropolità convocat per la Generalitat  després de la reunió amb el president Quim Torra sol·licitada d’urgència pels alcaldes i alcaldesses, expressen de manera conjunta les següents consideracions.

Després d’un dia de reunions infructuoses, instades pel president Torra com a màxima autoritat competent, els ajuntaments de forma unànime expressen:

– No s’ha rebut per part del Govern una explicació clara i coherent sobre com aplicar als municipis les diferents mesures aprovades i publicades avui. El Procicat metropolità no ha generat un espai sòlid i corresponsable de debat i codecisió, tal com demanen els alcaldes i les alcaldesses.

– Segueix sense estar garantit un sistema de detecció i seguiment de casos adequat.

– Els municipis han fet arribar un llistat de punts on es demana una major clarificació en els àmbits com el cultural, esportiu, comercial i les platges. El Govern s’ha compromès a fer un retorn d’aquests punts demà mateix.

– Mentre això no succeeixi, els municipis aplicaran la normativa tal com està redactada per l’autoritat competent, que és el Govern de la Generalitat.

– Si l’autoritat competent considera adient fet qualsevol canvi per ajustar les mesures d’acord amb les peticions dels ajuntaments i dels sectors afectats, els municipis han expressat el compromís de fer-ho.

– La lluita contra la pandèmia és la prioritat dels municipis, que reiteren l’oferiment de cooperar en el control i la gestió a nivell local del contagi.

Darrera actualització: 18.07.2020 | 22:49