L’alcaldessa demana coherència en les mesures de contenció de la COVID-19

Dissabte, 18 de juliol de 2020 a les 00:00

Laura Campos també ha demanat a la Generalitat coordinació amb els consistoris, dades fiables sobre els contagis i criteris generals per a tots els municipis.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i els alcaldes i alcaldesses dels altres municipis més que formen part de la primera corona metropolitana participaran a un Procicat específic que s’ha creat per coordinar les mesures que s’adoptaran per frenar la COVID-19. Aquest ha estat un dels compromisos que han adoptat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, en la reunió mantinguda aquest matí amb els alcaldes i alcaldesses de l’àmbit metropolità. El govern autonòmic també s’ha compromès amb els consistoris a coordinar i facilitar tota la informació sobre la pandèmia. Aquesta tarda es reunirà per primera vegada per determinar com es concreten les mesures incloses a l'última resolució de la Generalitat.

Tot i que inicialment la proposta del govern de la Generalitat de Catalunya era que en aquest grup de treball hi hagués una representació reduïda dels municipis, Laura Campos ha insistit a garantir la presència de tots els ens locals i ha afirmat que "cada població té la seva casuística i les seves particularitats i és important que hi puguem participar".

La reunió d’aquest matí responia a la demanda realitzada ahir pels representants municipals després que la Generalitat anunciés ahir restriccions i recomanacions a totes les poblacions que comparteixen trama urbana amb Barcelona per evitar l'avenç de l'epidèmia de la COVID-19. Els alcaldes afectats volien traslladar al govern autonòmic els dubtes que les noves mesures plantegen i la demanda de màxima informació sobre l'abast de la pandèmia. 

En aquest sentit, l’alcaldessa ha afirmat que "per a nosaltres hi ha tres qüestions prioritàries: disposar de dades fiables de manera que la comunicació i la coordinació entre administracions sigui fluida; garanties per poder fer el rastreig de contagis en cas de brots i constatar que es fan els confinaments i claredat i uniformitat en les mesures que es preguin". Campos ha lamentat que el consistori no disposa encara de la xifra de contagis que hi ha al municipi i que les úniques dades disponibles del Departament de Salut i dels CAP locals ni tan sols coincideixin.

Darrera actualització: 18.07.2020 | 15:39