La Generalitat autoritza el cinema i els concerts a la fresca

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 00:00

El PROCICAT ha donat permís a l’Ajuntament per organitzar aquests actes perquè garanteixen totes les mesures de seguretat pertinents.

La Generalitat ha autoritzat l’Ajuntament de Montcada i Reixac a organitzar el cinema i els concerts a la fresca, en el marc del programa La Cultura en Marxa, previstos per als pròxims dos caps de setmana. La resolució del govern català del 17 de juliol passat va obligar a anul·lar les dues activitats previstes per als dies 17 i 18 de juliol. El PROCICAT  finalment li ha atorgat el permís, al·legant que aquestes activitats compleixen amb totes les mesures de seguretat dictaminades per les autoritats sanitàries per la prevenció de la Covid-19. L’Ajuntament va sol·licitar a principi de setmana al PROCICAT la possibilitat de dur a terme aquestes activitats, donat que la resolució de la Generalitat estableix la possibilitat que els municipis inclosos en l’àmbit territorial de control del virus poden demanar, amb l’autorització prèvia del PROCICAT, l’obertura de serveis o la realització d’activitats sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva pertinents.

Així doncs, aquest divendres, 24 de juliol, hi haurà dues sessions de cinema, ambdues a les 22 h. A la pista esportiva de Can Cuiàs es projectarà ‘Yesterday’, tal com estava programat; i a l’escola Elvira Cuyàs ‘Ha nacido una estrella’, la pel·lícula que es va haver de cancel·lar divendres passat. Divendres vinent, dia 31, es farà el passi de ‘Mujercitas’ (22 h), a l’escola Reixac. Pel que fa als concerts al Parc Antiga Cerveseria, demà dissabte, dia 25, actuarà Mambo Jambo (22 h) i el concert anul·lat el dia 18, amb el grup Rambalaya, s’ha traslladat a dissabte 1 d’agost (22 h).

En tots els actes hi ha control d’accés, amb gel hidroalcohòlic a l’entrada. L’aforament del cinema és de 300 persones i les cadires es col·loquen complint amb les distàncies de seguretat pertinents. En els concerts, l’assistència és amb invitació prèvia i totes les entrades estan exhaurides.

L’Ajuntament també ha demanat autorització per reobrir el complex esportiu Montcada Aqua amb una limitació d’aforament del 30% i les set sales dels Cinemes Montcada, al Centre Comercial El Punt, al 50% de la seva capacitat, però el PROCICAT, en aquests dos casos, de moment no atorga el permís per obrir-los.

Darrera actualització: 24.07.2020 | 13:05