La ciutadania mostra les seves propostes per humanitzar la N-150 en la presentació pública del projecte RiConnect

Dijous, 4 de març de 2021 a les 00:00

Al voltant de 140 persones de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà van participar a la trobada.

El Pla d'acció integrat RiConnect que estudia l’àmbit limítrof entre Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà se centrarà majoritàriament a proposar millores a la N-150, ja que arran l’enquesta ciutadana efectuada a final d’any, el veïnat de les quatre poblacions va coincidir majoritàriament a que calen millores en aquest vial. Ho van explicar ahir dimecres, 3 de març, representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) durant la reunió virtual que es va celebrar per presentar públicament aquest projecte i a la qual es van connectar al voltant de 140 persones. L’ens supramunicipal és l’encarregat de gestionar aquest projecte, que forma part de la xarxa europea RiConnect-URBACT.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és convertir l'N-150 en una avinguda metropolitana a escala humana, és a dir, on convisquin de forma pacificada vianants, transport públic, bicicletes i d’altres mitjans no motoritzats i el transport privat. Durant la reunió es va fer un repàs històric d’aquest vial, caracteritzat per prioritzar la funcionalitat, el trànsit privat i els nuclis urbans entrelligats i també es va apuntar que en els darrers anys s’han fet actuacions per millorar-ne la mobilitat, com els carrils bici al tram de Montcada i Reixac entre Can Cuiàs-Can Sant Joan i Terra Nostra.

El Pla d’acció integrat de l'N-150 es desenvoluparà amb la participació de tots els agents involucrats en el territori i haurà de determinar accions concretes per a la transformació i integració del vial. El punt de partida serà plantejar un model de vial que reorganitzi els fluxos, s’integri en el territori i hi incorpori més zones verdes. El projecte haurà d’estar enllestit al 2022 i durant aquest procés hi haurà diverses convocatòries per comptar amb la participació de la ciutadania i les entitats dels quatre municipis.

El president de l’Àrea Territorial de Montcada i Reixac i vicepresident de Polítiques Urbanístiques de l’AMB, Jordi Sánchez, va agrair a l’equip promotor del RiConnect que l’objecte del procés es dediqui a la N-150. ‘Volem reconvertir aquesta carretera en una avinguda que connecti persones, barris i zones verdes i dotar-la d’una nova mobilitat’, va indicar l’edil, qui en referència a Montcada i Reixac va apuntar qüestions pendents a l’entorn de l'N-150, com ara la Zona 21 o la construcció de l’hospital Ernest Lluch. Sánchez també va destacar l’alta participació a la reunió d’ahir i va encoratjar els presents a continuar implicant-se en aquest projecte. En representació dels governs dels altres tres municipis que participen al projecte van intervenir a la reunió l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón; el regidor de Transport Públic i Mobilitat de Ripollet, Fran Sánchez; i la regidora de Territori i Medi Ambient de Barberà, Mònica Sempere.

Representants d’entitats i veïns i veïnes dels quatre municipis van assistir a la trobada i van poder exposar els seus suggeriments i preguntes en relació a l'N-150. La major dotació de zones verdes, de transport públic, de carrils bici, més comerç i voreres amples són algunes de les aportacions que va fer la ciutadania.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 12:30