Visita al tram de l’N-150 objecte d’estudi del projecte Riconnect per conèixer els valors del seu entorn natural

Dimecres, 19 de maig de 2021 a les 00:00

L’acte tindrà lloc el 25 de maig a la tarda i es faran tres recorreguts. Cada persona haurà de triar la ruta que vol fer omplint un formulari.

El 25 de maig, a partir de les 18.30 h, es farà una visita al tram de l’N-150 objecte d’estudi del projecte europeu Riconnect-Urbact, des del barri de Terra Nostra, a Montcada i Reixac, fins a Barberà, al límit amb Sabadell. L’activitat és oberta a tota la ciutadania de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà, especialment a les persones a títol particular i representants d’entitats que estan participant en les sessions de co-creació d’aquesta iniciativa. En aquesta ocasió, el principal objectiu de la sessió és descobrir els valors de l’entorn natural de l’N-150 i els serveis ecosistèmics que aporten a la ciutadania.

La visita es divideix en tres rutes que es faran de forma simultània i les persones que hi vulguin assistir han de triar-ne la que més els interessa, omplint aquest formulari fins al 24 de maig com a molt tard.

La ruta de Montcada i Reixac, denominada ruta vermella, començarà i acabarà a la cruïlla de l’N-150 amb el carrer Poblet, davant de l’estació de servei, i serà d’uns cinc quilòmetres. Es recomana portar calçat còmode i un bolígraf per fer anotacions en el mapa de la ruta que aportarà l’organització. Les altres dues rutes són la de Barberà del Vallès (ruta verda) i la de Cerdanyola i Ripollet (ruta blava).

El projecte Riconnect-Urbact pretén repensar l’àmbit de l’N-150 i proposar millores al llarg del tram seleccionat, des del punt de vista urbanístic, mediambiental, de mobilitat, seguretat, usos dels espais, foment del comerç i del teixit cultural i associatiu. L’elaboració del pla es divideix en diferents grups i en el denominat de co-creació hi participa el veïnat, a títol personal o bé, en representació de les entitats del territori.

Ja se n'han fet tres sessions amb la ciutadania, durant les quals s’ha posat de manifest els punts forts i principals dèficits del tram de l’N-150 i s’han fet propostes d’infraestructures i equipaments que hi podria acollir. A trets generals, l’objectiu compartit de la ciutadania que hi ha intervingut és convertir l’N-150 en una avinguda a escala humana, amb les condicions òptimes d’habitabilitat, de sostenibilitat, de proximitat, de dotació de serveis, de vitalitat, d’inclusió social i de competitivitat econòmica.

Darrera actualització: 18.01.2022 | 07:12