El projecte Avinguda del Vallès, de millora de l’N-150, comença a agafar forma amb propostes ciutadanes

Dimarts, 6 de juliol de 2021 a les 00:00

Tram de l'N-150 entre Montcada i Reixac i Cerdanyola

Les aportacions veïnals incideixen en la connectivitat del vial amb teixits urbans del seu voltant.

  • El projecte vol enfortir la relació de l’N-150 amb els espais naturals del voltant; els rius Ripoll i Besòs i Collserola
  • Les propostes també parlen de patrimoni, comerç i transport públic

Els representants d’entitats i persones a títol particular de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet i Barberà que han pres part al projecte Avinguda del Vallès han definit les primeres propostes per millorar el tram de l’N-150 que travessa les quatre poblacions. Després de cinc tallers de co-creació, s’han elaborat un conjunt de cartografies, que volen cobrir la millora des de la gran escala fins la més propera.

En primer lloc, es vol incidir a la connectivitat de l’Avinguda del Vallès, amb els teixits al seu voltant, raó per la qual es volen enfortir els recorreguts transversals i garantir la seva millora i continuïtat, i també establir recorreguts alternatius paral·lels a l’eix de projecte. A més, també es vol enfortir la relació entre l’Avinguda del Vallès i els elements naturals  al seu voltant, assegurant l’accessibilitat i la interacció entre els rius Ripoll i Besòs i el parc natural de Collserola.

A l’escala més propera, l’acció principal tracta de repensar l’espai de l’Avinguda del Vallès, millorant el disseny urbà per tal que sigui un vial habitable i continuat, i perquè estableixi relacions de complementarietat amb la resta d’eixos locals. Per últim, al llarg de l’avinguda es proposen accions per enfortir valors preexistents, com ara el patrimoni, el comerç o l’ús del transport públic, apostant per la transformació d’espais obsolets i millorant l’accessibilitat als elements que aporten un valor afegit a l’entorn.

El projecte Avinguda del Vallès forma part de la xarxa europea Riconnect-URBACT. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és l’ens gestor d’aquest projecte, que té com a objectiu elaborar un pla estratègic que defineixi actuacions de millora al tram de l’N-150 que concorre per les quatre poblacions vallesanes.

Darrera actualització: 06.07.2021 | 09:41