Una cinquantena de parades donaran vida a la fira del llibre i la rosa 2019

Dijous, 18 d'abril de 2019 a les 09:00

El pròxim dimarts, 23 d'abril, el carrer Major i la plaça de l'Església s'ompliran d'activitat durant matí i tarda per celebrar la festa de la cultura.

Al voltant de 50 parades d’entitats i comerços dinamitzaran la XXIX edició de la fira del llibre i la rosa de Montcada i Reixac, que tindrà lloc dimarts, 23 d’abril, dia de Sant Jordi, al carrer Major i la plaça de l’Església. De 10.30 a 20 h, associacions, partits polítics, centres educatius, llibreries, floristeries i d’altres establiments muntaran el seu estand de venda de publicacions, roses, articles vinculats amb l’efemèride i també, per fer difusió de les seves activitats.

A la plaça de l’Església hi haurà activitats per dinamitzar la Fira; de 10 a 14 h, les biblioteques al carrer; a les 17 h, un taller d’il·lustració, amb el nom ‘Imagina el teu Sant Jordi’, i contes per a la canalla i a les 18 h, la proposta ‘Un món de contes’. A l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) i coincidint amb el Poeticae 2019, Dèria Teatre i l’Aula de Teatre de Montcada i Reixac hi oferiran una nova edició de ‘Recitat a cau d’orella’, a partir de les 17.30 h. De la seva banda, el Casal de la Mina (Avinguda de la Unitat, sn) acollirà un espai d’intercanvi de llibres, a les 17 h.

El programa de Sant Jordi 2019 a Montcada i Reixac va començar a principi d’abril i s’allargarà fins a principi de maig. Passat el dia 23, les activitats continuaran just l’endemà, 24 d’abril, amb la festa del Casal de la Mina. Hi haurà un recital poètic, cant coral, rondalles i sardanes, a partir de les 17 h. La Casa de les Aigües acollirà el 28 d’abril una sessió de contes d’educació ambiental (11 h). El 29 d’abril, a la Casa de la Vila (19 h), el poeta i periodista José María Espinasa oferirà la xerrada ’80 anys i trenta generacions d’exili’. Nascut a Mèxic al 1957, és el net del primer alcalde de Montcada i Reixac durant la República. Actualment, Espinasa és un nom destacat de la cultura mexicana i és el fundador d’Ediciones Sin Nombre, un referent en el món editorial independent.

Les darreres propostes de Sant Jordi seran la XI Trobada de col·leccionistes de punts de llibre, el 4 de maig a la Biblioteca Elisenda (10.30 h), dedicada a l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil que Montcada i Reixac commemora durant tot 2019. Finalment, el 7 de maig hi haurà el lliurament de premis del concurs ‘Petit Poeticae’, a l’Auditori Municipal (a (18 h), amb una sessió teatralitzada de Cyrano de Bergerac, a càrrec de Rosa Gàmiz.

El programa de Sant Jordi es complementa amb les exposicions ‘Abstractio’ de l’Escola d’Art La Taca (al Kursaal, fins al 3 de maig); ‘Peyo, Hergé, Uderfo, Sfar, Bravo i Nob: il·lustradors europeus de còmic (fins al 30 d’abril, a la Biblioteca Elisenda); els punts de llibre premiats a l’edició 2019 de ‘Guanyat un punt’ (Biblioteca Elisenda, fins al 4 de maig); ‘Els contes d’en Sergi’ (Auditori Municipal, fins al 5 de maig) i ‘Il·lustracions’, de la dibuixant i escriptora Laia Mullor (del 24 d’abril al 26 de maig, a la Casa de la Vila).

Darrera actualització: 23.04.2019 | 12:05