Homenatge als cinc anys de trajectòria del certamen ‘Dones veu a les dones?’

Dijous, 11 d'abril de 2019 a les 00:00

El veredicte, el lliurament de premis i la presentació del fanzine commemoratiu van tenir lloc ahir dimecres, 10 d'abril, a l'Auditori Municipal.

Maria Canga, per ‘La no evolución’; Laura Balcell, amb ‘Un dinar per no oblidar’; Fran Delgado, amb ‘Et sona?’; –tots tres, de Montcada i Reixac– i Joaquim Bohigas, de Girona, per ‘Trencar les cordes’, són les persones guanyadores de la cinquena edició del certamen de microrelats ‘Dones veu a les dones?’. El veredicte se’n va fer públic ahir dimecres, 10 d’abril, en un acte a l’Auditori Municipal. Enguany hi ha pres part una quarantena de persones i el jurat del certamen el formaven representants dels grups de dones del municipi i dels departaments de Polítiques d’Igualtat, Cultura i Patrimoni i Comunicació Municipal de l’Ajuntament.

Durant l’acte d’ahir es va presentar el fanzine ‘Creadores de rebel·lió’, que recopil·la els textos guanyadors de les cinc edicions del certamen. “Em satisfà molt veure com aquest certamen ha crescut en aquests cinc anys; persones del municipi aficionades a la lectura i l’escriptura hi prenen part de forma regular i també, gent de forma, el que demostra que és una iniciativa que es consolida”, va manifestar l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. La publicació l’han il·lustrat joves del municipi, que van participar a un taller a final del 2018, a càrrec del col·lectiu Umbral 4.3, que ahir va col·laborar amb l’acte amb la creació d’una il·lustració en directe.

Al llarg d’aquests cinc anys s’han presentat un total de 165 microrelats al certamen, amb diferents formes per tal de mostrar les reivindicacions de les dones, tot i que la violència masclista ha centrat bona part dels textos participants. “Hi ha molta feina a fer encara per eradicar aquesta xacra i d’altres discriminacions vinculades al gènere, però estic contenta de com Montcada i Reixac estem denunciant aquestes situacions”, va expressar Campos, referint-se a accions com la vaga feminista del 8 de març o la campanya a la via pública, amb frases contra les violències masclistes.

Darrera actualització: 11.04.2019 | 11:23