El Museu reviu la Montcada medieval amb el segon llibre de la trilogia sobre la història del municipi

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 00:00

Amb la presentació de ‘Viu la Montcada medieval amb l’Alícia i la reina Elisenda’, l’Ajuntament dona inici a les activitats programades per Sant Jordi.

Unes setmanes després de la presentació del llibre ‘Viu les Maleses amb l’Alícia i l’Orisos’, la Casa de la Vila va acollir ahir dijous la presentació del segon dels tres llibres impulsats pel Museu municipal i escrits pel montcadenc Jaume Moreno sobre les etapes històriques més transcendentals de Montcada i Reixac. ‘Viu la Montcada medieval amb l’Alícia i la reina Elisenda’ és un conte per a un públic infantil que reviu el final de l’edat Mitjana a través d’una de les figures més importants de la història de la ciutat: la reina Elisenda de Montcada.

A la presentació van assistir, a més de l’autor del llibre, la directora del Museu, Mercedes Durán, la coordinadora del projecte editorial, Gemma Hidalgo, l’il·lustrador del conte, José Cubero, l’alcaldessa, Laura Campos, i el doctor Danilo Moncada Zarbo di Monforte, descendent de la branca siciliana de la família dels Montcada.

Durán va començar la seva intervenció destacant la importància d’enfocar aquesta trilogia als lectors més petits: “Aquests contes que intenten apropar aquesta història al públic infantil i juvenil representen la intenció d’unir present i passat a través de la figura de l’Alícia”. Per la seva part, Moreno va agrair el suport de l’Ajuntament i del Museu durant la realització del projecte i va explicar algunes de les línies de la seva nova obra, com el vincle entre la família Montcada i el municipi, amb el que està vinculat des de l’any 1023. "Si en el primer volum de la trilogia la protagonista ens traslladava fins al nostre passat iber, en aquest segon volum ens endinsa en el món medieval de la mà de la reina Elisenda de Montcada, una dona molt important no només perquè va ser reina, sinó per la seva gran cultura i sensibilitat", va afegir.

Posteriorment va intervenir Danilo, qui va obsequiar el Museu amb una generosa donació de documents i objectes que van pertànyer als seus avantpassats. “Vull retornar al poble dels meus avantpassats tot allò que pugui contribuir a protegir la seva memòria”, va assegurar. A canvi, Laura Campos li va fer entrega d’una litografia de la ciutat i li va agrair la contribució que ha fet per a l’arxiu històric del municipi, assegurant-li que “Montcada i Reixac sempre serà casa teva”.

Darrera actualització: 05.04.2019 | 12:34