Darrera edició del concurs literari ‘Els contes d’en Sergi’

Divendres, 12 d'abril de 2019 a les 20:00

L’acte ha tingut lloc a l’Auditori Municipal, on també hi ha una exposició sobre les edicions del certamen entre 2010 i 2019 i que es pot visitar fins al proper 5 de maig.

Aquesta tarda ha tingut lloc l’últim acte de lliurament de premis d’‘Els Contes d’en Sergi’, que recorden la figura de Sergio Gómez, un jove montcadenc mort el 1998 als 25 anys d’edat i que estava molt lligat amb món local del lleure. L’entitat Grup Juvenil La Ballesta que ha organitzat cada any, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el concurs de contes escrits per infants ha decidit posar punt i final després de vint anys, on han participant més de 15.000 nens i nenes de les escoles de Montcada i Reixac.

A l’acte ha intervingut l’alcaldessa, Laura Campos, representants de l’entitat montcadenca i familiars i amics de Sergio Gómez. El lliurament de premis també ha comptat amb la participació de l’actor Pep Callau. A aquesta darrera edició s’han presentat un total de 953 contes. Els guanyadors d’aquest any són: Abril Rodríguez, amb ‘La taula i la cadira màgiques’, Kilian García, amb ‘El tauró petit’, Judit García, amb ‘L’ocellet i la seva endevinalla’, Marina Roca, amb ‘L’ocell volador’, Waniya Liza, amb ‘La fantasia del món dels dolços’, Sergi Teruel, amb ‘El secret de l’Edurne’, Pol Grau, amb ‘La pizzeria maleïda’, Albert Sistrachs, amb ‘La història d’un donut’, Albert Pi, amb ‘El nen de la lluna’, i Nadia Hidalgo, amb ‘Un cor ple de sentiments’. Tots els contes han estat recopilats en un llibre que estarà a la venda a la fira de Sant Jordi del proper dia 23 d’abril.

En els seus parlaments, l’alcaldessa ha destacat la importància de la feina realitzada pels organitzadors del concurs literari perquè “ha fomentat la cultura i valors com l’ètica, la solidaritat i la companyonia, valors que es representaven perfectament en la persona d’en Sergi”. Durant l’emotiu acte s’ha projectat un vídeo que ha recordat la figura del Sergi i ha repassat la trajectòria del concurs en imatges. L’activitat ha finalitzat amb la presentació d’un volum recopilatori dels millors relats de les edicions que hi ha hagut entre els anys 2010 i 2019 i amb l’enlairada de globus per part del públic assistent a les portes de l’Auditori municipal.

Darrera actualització: 12.04.2019 | 21:23