Tot a punt per a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

Dijous, 21 de febrer de 2019 a les 15:00

La jornada pretén mostrar tot el que abasta aquest gènere i tindrà lloc aquest dissabte, 23 de febrer, durant el matí i la tarda al complex Montcada Aqua.

La Fira del Llibre Infantil i Juvenil (LiJ) de Montcada i Reixac es viurà aquest dissabte, 23 de febrer, d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, al complex Montcada Aqua. Durant tota la jornada hi haurà desenes d’activitats per mostrar tots els àmbits que abasta aquest gènere. Durant el matí hi haurà l'activitat 'Hi havia una vegada... un taller de contes i titelles', a càrrec d'Ester Banyoles. Cap a les 11.30 h es presentarà el llibre Monstruari, amb Mercè Bagaria, Ferran d’Armengol i Sergi G. Oset. La narradora Rosa Fité hi oferirà ‘Contes i cançonetes de Fira’, a les 12 h, i mitja hora més tard es presentarà 'Liliana', d'Apel·les Mestres, amb l'actualització del text de Teresa Duran. L'autora montcadenca Laia Mulló, finalista als Premis Círculo Rojo 2019, presentarà el seu llibre 'El gato gris', cap a les 13.15 h.

A la tarda, les activitats arrencaran amb ‘Cuentacuentos de Pepito Pimentón’ i un taller de coets espacials, amb la il·lustradora Elena Gormaz (16 h). A les 17 h, hi haurà la presentació del llibre 'Viu les Maleses amb l'Alícia i l'Orisos', editat per l'Ajuntament, amb la coordinació del Museu Municipal (17 h). També hi haurà una taula rodona sobre joves creadors de Montcada i Reixac i al voltant de les 17.30 h, la presentació del llibre 'Així de cop i volta... sense avisar i per sorpresa', de Gemma Garcia Vilardell. De 17 a 20 h hi haurà l'espai d'experimentació de la lectura 'Llegir amb els 5 sentits' i a les 18 h, 'Contes desexplicats', amb Vivim del Cuentu; la presentació de la saga de novel·les de fantasia, aventura i humor 'Kandigir'; i un taller d’il·lustració amb Frederica Pavan.

Durant tot el dia, l'Aqua acollirà una fira de llibres, una mostra de professionals de la il·lustració, tallers de dibuix en directe, un photocall, espais de lectura i la dinamització de la companyia Teatrada Musical, que representarà personatges fugits de contes. Hi haurà la representació de prop d’un centenar d’editorials, entre les quals destaca l'associació 'Album Barcelona', dedicada a l'àlbum il·lustrat.

La Fira del Llibre Infantil i Juvenil és un dels plats forts de l'Any LiJ, un projecte transversal on hi participen molts serveis i departaments municipals i d'altres institucions públiques. Durant tot el 2019, la ciutat oferirà prop d’un centenar d’activitats amb motiu de la commemoració i cada mes, es dedica a un àmbit concret. Hi haurà activitats sobre rondalles, contes populars i de fades, poesia, el gènere fantàstic, la il·lustració, la memòria oral, les biblioteques escolars, l’escriptura, entre d’altres. Els escenaris on es faran les propostes són espais de tots els barris del municipi, perquè un altre dels reptes de l’Any LiJ és cohesionar el territori mitjançant la cultura. Tota la informació, al web: anydelaliteraturainfantilijuvenil.montcada.cat.

En paral·lel a la Fira, durant el matí tindrà lloc, a l’Auditori Municipal, la primera jornada professional de l’Any LiJ, dedicada a les narratives il·lustrades. L’activitat s’adreça a bibliotecaris, mestres, educadors, narradors, autors i persones vinculades al món editorial i a la promoció de la lectura. Hi prendran part ponents reconeguts en aquest àmbit, com Martin Salisbury, Alexis Deacon, Teresa Duran i Ana G. Lartitegui. Les places per a aquest acte es van exhaurir a principi de febrer.

Darrera actualització: 21.02.2019 | 11:39