Les jornades professionals i la Fira del llibre promocionen la literatura infantil i juvenil

Dimarts, 26 de febrer de 2019 a les 00:00

Van ser dues de les cites més destacades de l'Any LiJ, que es commemora aquest 2019, amb activitats diverses.

La jornada professional sobre narratives il·lustrades celebrada aquest dissabte, 23 de febrer, a l’Auditori Municipal ha estat un èxit. “Aquest acte ha superat les nostres expectatives, les localitats es van exhaurir dies abans i l’alt nivell dels continguts ha fet que rebem una resposta molt positiva; aquest tipus d’activitats han de tenir continuïtat”, ha expressat la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez. Al voltant de 150 professionals de l’educació, biblioteques, la il·lustració i d’altres sectors vinculats a la literatura infantil i juvenil van prendre part a les jornades, que van comptar amb les ponències dels reconeguts il·lustradors Martin Salisbury, Alexis Deacon, Teresa Duran i Ana G. Lartitegui.

Durant el mateix dia, va tenir lloc la primera Fira del llibre infantil i juvenil, al recinte de Montcada Aqua. “Els contes i els tallers infantils van funcionar molt bé, hem de fer una trobada de valoració amb tot l’equip que ha fet possible la fira, per tal de plantejar-nos com atreure públics més diversos i introduir-hi millores”, ha indicat l’edil. La Fira va comptar també amb presentacions de llibres i destaca la del ‘Viu les Maleses amb l’Alícia i l’Orisos’, coordinat pel Museu Municipal.

La jornada professional i la Fira són dos dels actes més destacats del programa de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil (LiJ) que Montcada i Reixac viurà durant tot el 2019. Les activitats s’adrecen al públic en general i també a professionals del sector. “L’Any LiJ és una iniciativa on tothom es beneficia i que vol posicionar la nostra ciutat com un referent cultural”, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos.

Darrera actualització: 26.02.2019 | 15:58