Màrius Serra, protagonista de la conferència inaugural de l'Any de la Literatura Infantil i Juvenil

Dimecres, 16 de gener de 2019 a les 00:00

L'Any de la Literatura Infantil i Juvenil (Any LIJ) es va inaugurar oficialment ahir a la tarda amb la xerrada 'Jugar, llegir i, tal vegada, escriure’, a càrrec de l’escriptor Màrius Serra.

L'Auditori Municipal va acollir la conferència del periodista que va explicar la seva experiència personal per mitjà dels llibres i les biblioteques i com va descobrir la seva vocació literària. A l'acte també van participar l'alcaldessa, Laura Campos, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez.

En la seva intervenció, Campos va afirmar que "la celebració de l'Any LIJ sorgeix com a voluntat de situar la literatura en primer pla de les polítiques culturals municipals" i va afegir que "aquesta iniciativa pretén posicionar la nostra ciutat en l’eix cultural i social i trencar amb la visió exterior de Montcada com a municipi inundat d'infraestructures viàries i ferroviàries".

Aquest és un projecte en el qual han treballat de forma transversal diferents regidories, les dues biblioteques, el Pla Educatiu d’Entorn, el Servei Local de Català i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. El proper 23 de febrer tindrà lloc la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil,un dels actes centrals de l'Any LIJ, que també inclourà durant tot l'any espectacles, xerrades, tallers i rutes literàries, entre d’altres. Tota la informació es pot consultar al web anydelaliteraturainfantilijuvenil.montcada.cat. 

Darrera actualització: 16.01.2019 | 13:19