Presentat el calendari municipal 2019 dedicat a l'Any de la Literatura Infantil i Juvenil

Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 14:00

El calendari 2019, que edita l'Ajuntament de Montcada i Reixac, es va presentar ahir a la tarda a l'Auditori Municipal. Enguany l'almananc està dedicat a l'Any de la Literatura Infantil i Juvenil (LiJ), una iniciativa promoguda pel consistori que pretén promocionar aquest tipus de literatura.

Al llarg de tot l'any, a Montcada i Reixac es viuran diferents activitats per atraure el públic familiar i les persones professionals d'aquest àmbit, de l'educació i de les biblioteques, mitjançant una oferta especialitzada i de qualitat. Mitjançant aquestes accions, es crearan espais de reflexió i de discussió constructiva. Aquest és un projecte en el qual han treballat de forma transversal diferents regidories, les dues biblioteques, el Pla Educatiu d’Entorn, el Servei Local de Català i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental.

A l'acte van participar l'alcaldessa, Laura Campos, la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, i la il·lustradora, Noemí Villamuza, que ha dissenyat el calendari d'enguany. Durant la presentació, l'alcaldessa, Laura Campos, va afirmar que "l'Any LIJ, el Festival MIRA'MIR o la Fira Tastajcos representen una clara aposta municipal per transformar la nostra ciutat i posicionar-la com eix cultural i social i fugir, d'aqueta manera, de la visió que tenen del nostre municipi vinculada a les infraestructures viàries i ferroviàries".

L'acte d'ahir també va servir per presentar les activitats previstes per la LIJ al llarg de tot l'any 2019, que tindrà com a actes principals la conferència inaugural el 15 de gener i la celebració de la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil, que tindrà lloc el 23 de febrer. A més, durant tot l'any es faran espectacles, xerrades, tallers i rutes literàries, entre d’altres. Tota la informació es pot consultar al web anydelaliteraturainfantilijuvenil.montcada.cat.  

El calendari municipal recull totes les activitats organitzades amb motiu de l'Any LiJ, a més de les activitats de ciutat que tenen lloc a Montcada i Reixac, la commemoració d'efemèrides amb repercussió local, les festes majors i els dies festius, locals i nacionals. Se n'han editat 3.500 unitats, que es podran recollir, de forma gratuïta, a l'Auditori Municipal després de la presentació oficial i l'endemà també a l'Ajuntament (av. de la Unitat, 6), a la Casa de la Vila (Major, 32) i al Kursaal (Masia, 39).

 

Darrera actualització: 20.12.2018 | 19:05