La Fira del Llibre Infantil i Juvenil se celebrarà el 23 de febrer

Divendres, 8 de febrer de 2019 a les 00:00

L'esdeveniment se celebrarà al complex Montcada Aqua durant el matí i tarda i comptarà amb activitats de tot tipus per mostrar tot el que abasta aquest gènere.

Un dels plats forts de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil (LiJ) que Montcada i Reixac viurà durant tot el 2019 és la Fira del Llibre Infantil i Juvenil que tindrà lloc el pròxim 23 de febrer, que se celebrarà al complex Montcada Aqua, d'11 a 14 h i de 16 a 20 h. Durant tota la jornada es faran desenes d’activitats per mostrar tots els àmbits que abasta aquest gènere "Esperem que sigui un esdeveniment molt participatiu i posem així la primera pedra d'una activitat que volem que sigui una referència en aquest àmbit i en fem moltes edicions més", ha manifestat la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez. "Volem esdevenir l'epicentre de la literatura infantil i juvenil a la comarca i que la cultura esdevingui una eina de cohesió", ha expressat l'alcaldessa, Laura Campos.

Al llarg de tota la jornada hi haurà diferents actes que es desenvoluparan per tot l'equipament; alguns dels quals, se succeiran de forma simultània. Durant el matí hi haurà l'activitat 'Hi havia una vegada... un taller de contes i titelles', a càrrec d'Ester Banyoles. Cap a les 11.30 h es presentarà el llibre Monstruari, amb Mercè Bagaria, Ferran d’Armengol i Sergi G. Oset. La narradora Rosa Fité hi oferirà contes per a menuts just abans de la segona presentació d'un volum (12.30 h), 'Liliana', d'Apel·les Mestres, amb l'actualització del text de Teresa Duran. L'autora montcadenca Laia Mulló, finalista als Premis Círculo Rojo 2019, presentarà el seu llibre 'El gato gris', cap a les 13.30 h.

A la tarda, hi haurà la presentació del llibre 'Viu les Maleses amb l'Alícia i l'Orisos', editat per l'Ajuntament, amb la coordinació del Museu Municipal (17 h). També hi haurà una taula rodona sobre joves creadors de Montcada i Reixac i al voltant de les 17.30 h, la presentació del llibre 'Així de cop i volta... sense avisar i per sorpresa', de Gemma Garcia Vilardell. De 17 a 20 h hi haurà l'espai d'experimentació de la lectura 'Llegir amb els 5 sentits' i a les 18 h, 'Contes desexplicats', amb Vivim del Cuentu, i la presentació de la saga de novel·les de fantasia, aventura i humor 'Kandigir', a càrrec d'autors locals.

Durant tot el dia, l'Aqua acollirà una fira de llibres, una mostra de professionals de la il·lustració, tallers de dibuix en directe, un photocall, espais de lectura i la dinamització de la companyia Teatrada Musical, que representarà personatges fugits de contes. Ja hi ha confirmada la presència d'una dotzena d'editorials; de l'associació 'Album Barcelona', dedicada a l'àlbum il·lustrat i que representa 22 editorials; i de 13 il·lustradors.

L'Any LiJ és un projecte transversal on hi participen molts serveis i departaments municipals i d'altres institucions públiques. Durant tot el 2019, la ciutat oferirà prop d’un centenar d’activitats amb motiu de la commemoració i cada mes, es dedica a un àmbit concret. Hi haurà activitats sobre rondalles, contes populars i de fades, poesia, el gènere fantàstic, la il·lustració, la memòria oral, les biblioteques escolars, l’escriptura, entre d’altres. Els escenaris on es faran les propostes són espais de tots els barris del municipi, perquè un altre dels reptes de l’Any LiJ és cohesionar el territori mitjançant la cultura. 

Darrera actualització: 08.02.2019 | 11:30