L'alcaldessa: 'La plantilla de Nissan sou un exemple, gràcies per la vostra lluita'

Dijous, 6 d'agost de 2020 a les 14:00

Representants de l'Ajuntament han acompanyat el personal de les factories, que ha ratificat en assemblea a Montcada i Reixac l'acord entre l'empresa i els sindicats.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, en nom de l'Ajuntament, ha agraït a la plantilla de Nissan la seva lluita de 94 dies per tal de donar una sortida digna al personal de les factories de Montcada i Reixac, Barcelona (Zona Franca) i Sant Andreu de la Barca, un cop la multinacional ha decidit el seu tancament. Els quatre sindicats amb representació a les plantes i la direcció, amb la mediació de la Generalitat, van arribar ahir dimecres, 5 d'agost, a un preacord que la plantilla de Montcada i Reixac ha ratificat aquest dijous, dia 6, en una assemblea celebrada a les portes de la planta montcadenca.

'Ens heu demostrat que els drets no estan garantits i l'única forma d'obtenir-los és lluitant com ho heu fet', ha expressat Campos, qui ha estat convidada a parlar durant la celebració de l'assemblea i ha rebut un agraïment per part dels treballadors i treballadores que han participat a l'acte. L'edil i altres regidors de l'Ajuntament han assistit a l'acte, com a mostra de suport a la plantilla. 'Si bé fins ara hem acompanyat el personal i l'hem donat la nostra col·laboració, ara l'Ajuntament tindrà part activa en la segona part de tot aquest procés, perquè formarem part de la comissió de reindustrialització de la planta', ha explicat l'alcaldessa. L'acord cobreix els casos dels 2.525 treballadors i treballadores directes de Nissan, però tant els sindicats de Nissan com l'Ajuntament han instat la Generalitat i l'Estat espanyol a treballar per donar suport les més de 20.000 persones treballadores que de forma indirecta treballen per a la multinacional, com a ara proveïdors i empreses de serveis.

A l'acord, Nissan s'ha compromès a no fer acomiadaments traumàtics durant el període de vigència de l'activitat industrial, que acabarà el 31 de desembre de 2021. Ambdues parts també han pactat amb les administracions centrals i autonòmiques afavorir la incorporació de projectes industrials per a la reindustrialització de les fàbriques catalanes, garantint l’ocupació durant els tres primers anys donant preferència als empleats de Nissan. Pel que fa a les indemnitzacions, Nissan ha acceptat eliminar els topalls com demanaven els sindicats, amb un pacte especial per als treballadors de 50 a 54 anys. Així, les persones nascudes abans del 1966 es garantirà el 90% del salari fins als 62 anys amb la percepció de la retribució del conveni especial de la Seguretat social fins als 63; les nascudes el 1987 rebran el 80% del salari net fins als 61 anys; les de 1968, el 80%; les del 1969, el 75% i, les nascudes el 1970 en endavant es garantirà una indemnització de 60 dies per any sense límit d’anualitats.

Darrera actualització: 06.08.2020 | 16:28