Suport municipal a la vaga indefinida dels treballadors de Nissan

Dilluns, 4 de maig de 2020 a les 16:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac dona suport a la vaga indefinida que han iniciat avui els treballadors de Nissan que exigeixen a la direcció de l’empresa un pla industrial de futur. Davant la situació actual de l’empresa, l’alcaldessa ha afirmat que “el consistori dona total suport a la defensa d’aquests llocs de treball” i ha afegit que “la COVID19 no pot ser una excusa per a Nissan per vulnerar els drets de la plantilla i, per això, exigim a l’empresa que torni a seure amb els comitès i que es reprengui la negociació del pla de viabilitat i de futur de les plantes que ha de garantir el manteniment de milers de llocs de treball”. Campos s’ha posat a disposició de la plantilla per tot allò que pugui necessitar per defensar els seus llocs de treball.

El consistori vol solidaritzar-se amb ells treballadors de la factoria ubicada al municipi, que reclamen més claredat per part de la multinacional sobre el futur industrial de les plantes a Catalunya i de l’estat. Ajuntament i treballadors tenen una gran incertesa pels llocs de feina, directes i indirectes, que afectaran al voltant de 30.000 persones. 

En aquest sentit, el Ple de l’Ajuntament ja va aprovar el passat 27 de febrer una moció que demanava protegir els llocs de treball de les plantes de Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i la Zona Franca. Tots els grups municipals van aprovar una moció de suport als treballadors de Nissan davant la situació d’inseguretat i la baixada dels nivells de producció que viu bona part de la plantilla de l’empresa automobilística a Catalunya i especialment a la planta de Montcada i Reixac. Els últims moviments de Nissan havien generat incertesa entre els treballadors, que denunciaven que l’empresa s’estava  plantejant deslocalitzar la producció i produir un tancament encobert de les fàbriques.

Darrera actualització: 04.05.2020 | 16:18