El Ple mostra el seu suport als treballadors i treballadores de Nissan

Divendres, 28 de febrer de 2020 a les 10:00

El consistori aprova una moció que demana protegir els 3.400 llocs de treball de les plantes de Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i la Zona Franca.

Tots els grups municipals van aprovar, ahir dijous 27, durant el Ple ordinari del mes de febrer, una moció de suport als treballadors i treballadores de Nissan davant la situació d’inseguretat i la baixada dels nivells de producció que viu bona part de la plantilla de l’empresa automobilística a Catalunya i especialment a la planta de Montcada i Reixac. Els últims moviments de Nissan han generat incertesa entre els treballadors, que denuncien que l’empresa s’està plantejant deslocalitzar la producció i produir un tancament encobert de les fàbriques.

L’alcaldessa, Laura Campos, va recordar que la d’ahir era la segona moció de suport als treballadors d’una empresa del municipi, en referència al text presentat al Ple del passat mes d’octubre on es demanava mantenir els llocs de treball amenaçats pel tancament de la planta de Prysmian i per l’expedient de regulació d’ocupació de TE Connectivity. “Des de l’Ajuntament estem treballant en la defensa d’aquests llocs de treball i del teixit productiu del municipi. Estem impulsant, dins de la Taula de reindustrialització del Vallès Occidental, un programa de prevenció i detecció d’ERO. Estem convençuts que cal activar polítiques per evitar o intentar minimitzar l’impacte que genera un expedient de regulació en un municipi”, va assegurar, a banda de destacar altres accions com la presentació del Pla Estratègic de Promoció Econòmica i Ocupació que el consistori va presentar la setmana passada.

D’altra banda, el regidor de Promoció Econòmica, Jaume Teixidó, va mostrar la seva preocupació davant la situació actual de l’empresa i va demanar a la companyia que mostri les seves intencions de cara al futur. “Exigim a la direcció de Nissan que generi el màxim de certesa, claredat i informació possible, ja que la companyia no té el mateix missatge fora de Catalunya que aquí i això no és bo per cap de les parts”, va declarar, alhora que va posar en qüestió la manca de rendibilitat de la planta de Montcada i Reixac que defensa la companyia. Finalment, alguns representants del comitè de Nissan van assistir al Ple i van intervenir per demanar que el municipi no renunciï a la força del seu teixit industrial i que el suport del consistori no caigui en sac foradat.

El maig de 2019, la direcció de Nissan i els sindicats van acordar un expedient de regulació d’ocupació que afectava 600 llocs de treball a tota Espanya, 50 dels quals a la planta de Montcada i Reixac. Com a compensació, l’empresa es comprometia a “treballar per garantir el futur de la planta”. Malgrat aquest acord, la direcció de la companyia automobilística va anunciar recentment que deixarà de fabricar alguns models a la Zona Franca a partir de maig i que a principis d’abril es reduirà un 40% la producció de la furgoneta elèctrica e-NV200, l’únic vehicle elèctric que es produeix a Catalunya.

Darrera actualització: 28.02.2020 | 13:12