Trobada de l'alcaldessa i la ministra d’Indústria per buscar una sortida a la crisi de Nissan

Dimecres, 3 de juny de 2020 a les 00:00

L’alcaldessa de Montcada i Reixac va participar ahir en una reunió amb els diferents actors polítics i socials implicats en el tancament de les plantes de Nissan per consensuar un front comú.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, es va reunir ahir a la tarda de manera telemàtica amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i amb els representants de la Generalitat de Catalunya, la delegació del Govern a Catalunya, la secretaria general d’Indústria i Pime del ministeri,els ajuntaments de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, així com els sindicats CCOO, UGT i USO, el Consorci de Zona Franca de Barcelona, Foment del Treball Nacional. L’objectiu de la reunió va ser analitzar la situació derivada de l’anunci del passat 28 de maig de tancament de les plantes de Nissan a la província de Barcelona. Durant la trobada es van definir els plans per establir una unitat de les diferents administracions i entitats empresarials i sindicals davant la multinacional japonesa a partir d’ara. 

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha valorat positivament el contingut de la trobada i que s’hagués convidat als consistoris dels municipis afectats pels tancaments de les plantes a participar a les futures reunions de seguiment. Campos ha afirmat que “a la reunió s’ha mostrat la voluntat de fer un front comú i establir una estratègia conjunta per tal d’aconseguir que Nissan reverteixi la decisió del tancament de les seves factories a Catalunya”. 

Durant la trobada, els participants a la reunió van acordar cinc punts estratègics. El primer és reafirmar el suport tant als treballadors directes de Nissan com als de les empreses auxiliars i les seves famílies. El segon és reforçar la unitat d'acció en les pròximes setmanes, amb l'objectiu d'instar a l'empresa a complir amb la seva responsabilitat social amb el territori que l'ha acollit durant quaranta anys.

La tercera proposta conjunta és reiterar la viabilitat de les plantes de Nissan a través del pla elaborat pel Ministeri d'Indústria i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Els dos darrers punts acordats conviden a totes les forces polítiques i socials a insistir en aconseguir mantenir l'activitat de Nissan i de el parc de proveïdors, així com renovar l’aposta del conjunt d'administracions, patronal i sindicats per l'automoció catalana, així com el compromís amb el conjunt de la indústria, com a sector clau de futur.
 

Darrera actualització: 03.06.2020 | 09:29