Front comú de l’Ajuntament i la PIMEC Vallès Occidental per defensar els llocs de treball de Nissan

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 00:00

L'alcaldessa ha mantingut una trobada aquest matí amb membres de PIMEC per avaluar la situació del sector automobilístic a Catalunya.

Una setmana després de l’anunci de Nissan de marxar de Catalunya i tancar les fàbriques de Montcada i Reixac, Zona Franca i Sant Andreu de la Barca, l’alcaldessa Laura Campos s’ha reunit aquest divendres amb el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, i la presidenta de PIMEC metall, Concha Fuentes, per avaluar la situació del sector de l’automoció al territori. La trobada ha tingut lloc davant de les instal·lacions de Nissan a Montcada i Reixac i tres han pogut parlar amb representants del comitè d’empresa –en vaga indefinida des del passat 4 de maig- per traslladar-los tot el suport per part de les administracions i que faran tots els esforços possibles per assegurar la continuïtat de Nissan a Catalunya.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó, també ha estat present a la trobada i ha reiterat la voluntat del consistori de defensar els llocs de treball. “En aquests moments hem d’estar al costat dels treballadors i lluitar per mantenir viu el nostre teixit industrial, que és bàsic per la nostra gent i perquè els treballadors puguin tenir condicions de vida dignes en l’àmbit laboral i social”, ha declarat.

Per la seva banda, Catalán ha recordat que la decisió de Nissan no només afecta els prop de 3.000 empleats que hi ha a la plantilla. “Els treballadors de Nissan no són els únics que estan amenaçats, sinó que també hi ha 380 empreses que giren al seu entorn i que són proveïdors. Estem parlant de 31.000 llocs de treball que poden perillar, així que, com a patronal, volem estar al peu del canó i comunicar als treballadors que nosaltres, els sindicats i les administracions tirarem endavant per intentar que Nissan recapaciti”, ha explicat. A més a més, Catalán ha instat a la Generalitat a agilitzar la posada en marxa del Programa de Suport a la Indústria de la Mobilitat i de l’Automoció, un projecte que el Departament d'Empresa i Coneixement va definir a principis d'any.

Finalment, Fuentes ha valorat la situació actual amb Nissan com una oportunitat per ajudar a construir estratègies efectives en l’àmbit industrial que impedeixin que escenaris com l’actual puguin repetir-se.

Darrera actualització: 05.06.2020 | 13:58