El Parc de la Llacuna acollirà la Jugatecambiental

Dimecres, 7 de febrer de 2018 a les 11:00

El projecte, adreçat al públic familiar, pretén generar un espai d'aprenentatge i experimentació mitjançant el joc sobre la sostenibilitat ambiental.

El Parc de la Llacuna acollirà el projecte Jugatecambiental, una iniciativa de la Xarxa de Parcs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s'encarrega de la gestió de l'espai verd de Mas Duran des de l'estiu del 2016. El principal objectiu del projecte, adreçat al públic familiar, és generar un espai d’aprenentatge i experimentació mitjançant el joc, amb la sostenibilitat ambiental com a fil conductor. La Jugatecambiental del Parc de la Llacuna es posa en marxa el 18 de febrer, amb un taller sobre disfresses fetes amb material reciclat. Fins a final d'any, gairebé cada diumenge, a les 11.30 h, hi haurà una activitat de la Jugatecambiental; per a febrer i març hi ha prevista una altra sobre prevenció d'incendis, amb el suport de l'ADF (25 de febrer); sobre la fauna de l'estany (4 de març), de contes de medi ambient (11 de març), sobre salut ambiental (18 de març) i un altre d'identificació de petjades i rastres d'animals (25 de març). Tot el programa es pot consultar a www.montcada.cat.

'La Jugatecambiental és una oportunitat perquè el veïnat de Montcada i Reixac descobreixi el parc de la Llacuna, que per la seva ubicació, no té tanta popularitat com d'altres espais de la ciutat", ha manifestat el regidor de Medi Ambient, José Domínguez. L'edil ha convidat tothom a gaudir del programa, entenent que 's'adreça a un públic familiar i a les persones que els agrada gaudir de la natura; les activitats proposades promouen el respecte per la natura i posa en valor el patrimoni natural amb activitats pedagògiques i participatives'.

La Jugatecambiental inclou iniciatives tant per a infants com per a adults, desenvolupades per entitats i empreses d’educació ambiental que coneixen els entorns que conformen la Xarxa de Parcs. Les activitats permeten posar en valor la importància patrimonial i ambiental dels parcs així com promoure el respecte per l’entorn i el civisme, amb l’objectiu que derivin en sentiment de pertinença al municipi. El projecte també pretén que els participants facin un ús respectuós dels espais per gaudir en família o en àmbits escolars. La Jugatecambiental a Montcada i Reixac es va posar en marxa a principi del 2015 a l'altre parc que l'AMB gestiona al municipi, el Parc de les Aigües.

Darrera actualització: 15.02.2018 | 13:07