La Jugatecambiental del parc de la Llacuna s'estrena amb molt d'èxit

Dilluns, 19 de febrer de 2018 a les 00:00

Un total de 132 persones va passar ahir diumenge, 18 de febrer, per l'espai lúdic i ambiental, situat a la zona on hi ha els jocs infantils i la tirolina.

Un total de 132 persones va participar ahir diumenge, 18 de febrer, a la Jugatecambiental al parc de la Llacuna, que s'estrenava amb un taller de màscares de paper i de barrets i perruques elaborats amb diaris. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), com a ens gestor del parc i en coordinació amb l'Ajuntament, ofereix l'activitat, que dinamitza l'entitat Bosc de Llum. Segons l'AMB, aquesta xifra de participants és tot un èxit per a una jugateca nova. Des d'aquest mes de febrer i fins a final d'any n'hi haurà un total de 25 propostes, sempre en diumenge, d'11.30 a 13.30 h. "Estem molt contents de la bona acollida que ha tingut aquesta activitat perquè pensem que és una bona eina per donar a conèixer el parc de la Llacuna i transmetre els valors mediambientals gaudint d'activitats divertides i pedagògiques", ha destacat el regidor de Medi Ambient, José Domínguez, qui anima tothom a participar a les activitats programades. La jugateca s'instal·la a la zona del parc de la Llacuna on hi ha els jocs infantils, la tirolina i l'skatepark, és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Per als mesos de febrer i març hi ha prevista una activitat sobre prevenció d'incendis, amb el suport de l'ADF de Montcada i Reixac (25 de febrer); sobre la fauna de l'estany (4 de març), de contes de medi ambient (11 de març), sobre salut ambiental (18 de març) i un altre d'identificació de petjades i rastres d'animals (25 de març). L'AMB també ofereix la possibilitat de fer visites guiades per conèixer l'estany per a grups a partir de 15 persones. Tot el programa es pot consultar a www.montcada.cat.

El projecte Jugatecambiental és una iniciativa de la Xarxa de Parcs de l'AMB, que s'encarrega de la gestió del parc de la Llacuna des de l'estiu del 2016. El principal objectiu del projecte, adreçat al públic familiar, és generar un espai d’aprenentatge i experimentació mitjançant el joc, amb la sostenibilitat ambiental com a fil conductor. Les activitats permeten posar en valor la importància patrimonial i ambiental dels parcs així com promoure el respecte per l’entorn i el civisme, amb l’objectiu que derivin en sentiment de pertinença al municipi. La Jugatecambiental a Montcada i Reixac es va posar en marxa a principi del 2015 a l'altre parc que l'AMB gestiona al municipi, el Parc de les Aigües.

Darrera actualització: 19.02.2018 | 13:56