Presentació del projecte Riconnect, que vol fer propostes de futur per a les zones limítrofes de l’àmbit de la N-150

Divendres, 19 de febrer de 2021 a les 00:00

La trobada serà virtual el pròxim 3 de març i cal fer inscripció prèvia per participar-hi.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) presentarà a la ciutadania el pròxim 3 de març el projecte Riconnect-Urbact, que pretén repensar l’àmbit de la N-150 i proposar millores a les zones limítrofes entre Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet i Barberà. La sessió serà en línia, de 18.30 a 20 h, i per participar-hi cal inscripció prèvia. Les persones inscrites rebran dies abans de l’acte l’enllaç a la sessió.

La reunió comptarà amb la presència de representants dels governs municipals de les quatre localitats i en el cas de Montcada i Reixac serà el president de l’Àrea Territorial i vicepresident de l’Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB, Jordi Sánchez. La presentació del projecte anirà a càrrec de personal tècnic de l’AMB que, entre d’altres, parlaran d’un model de pla d’acció integrat, Imagina Badia, que es va desenvolupar a Badia del Vallès.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona participa en el programa europeu Urbact, liderant la xarxa Riconnect, que pretén repensar, transformar i integrar les infraestructures de mobilitat per connectar persones, barris, ciutats i espais naturals. En el marc d’aquesta iniciativa europea, l’AMB ha triat l’àmbit al voltant de la N-150, una via qualificada d’avinguda metropolitana al Pla Director Urbanístic de l’AMB.

L’objectiu del programa Urbact és redactar un pla d’acció integrat que s’haurà de desenvolupar amb la participació de tots els agents involucrats en el territori i haurà de determinar accions concretes per a la transformació i integració de la via per tal que aquesta passi de carretera nacional –que al terme montcadenc és de titularitat municipal– a avinguda metropolitana i en espai de trobada local. La ciutadania ja va poder participar del projecte a final del 2020, omplint una enquesta on podia mostrar la seva opinió sobre la situació actual de la N-150 i d’altres infraestructures i espais comuns a les quatre poblacions, com l’autopista C-58 o el riu Ripoll.

Darrera actualització: 19.02.2021 | 10:16