Avaluació

Una de les tasques més rellevants quan es planifiquem programes públics i es realitzen actuacions és el seguiment i l’avaluació de les accions implementades.

L’avaluació és l’instrument que permet analitzar el seguiment i millora del Pla i donar a conèixer com s’està executant. És el procés que permet la seva revisió i millora, però que també permet crear espais transversals que facilitin intercanviar resultats i accions realitzades al PLIS entre tots els actors que treballen per a la inclusió social al municipi, incorporant així una perspectiva comunitària.
L’avaluació es diferencia del seguiment perquè no és constant, sinó que es duu a terme en un moment determinat i de forma retrospectiva. A més d’aquesta diferència operativa, l’avaluació incorpora resultats (outputs) i entrades (recursos i necessitats) com a objecte d’anàlisi, mentre que el seguiment no ho fa.

Pel que fa al PLIS de Montcada i Reixac proposem realitzar l’avaluació al final de la fase d’implementació, tenint en compte que és un procés intens que demanda recursos i, per tant, no es pot fer amb major periodicitat. Per realitzar l’avaluació s’incorporaran metodologies quantitatives i qualitatives amb indicadors obtinguts amb la col·laboració de l’Observatori d’Inclusió Social. També s’incorporarà la reflexivitat de les persones responsables de les accions a l’hora d’avaluar i determinar de forma critica i sincera com s’han realitzat les accions, el grau d’assoliment, les limitacions i les modificacions necessàries.

Darrera actualització: 29.09.2021 | 11:54
Darrera actualització: 29.09.2021 | 11:54