Tercera edició del cicle Drets Humans, migració i refugi

Dimarts, 29 d'octubre de 2019 a les 00:00

El concert de gòspel, la festa dels drets dels infants, una exposició sobre joguines de l'antiguitat i una altra sobre jovent refugiat formen part del programa d'actes.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac posa en marxa aquesta tardor la tercera edició del cicle ‘Drets Humans, migració i refugi’, amb activitats que s’allargaran fins al febrer de l’any vinent. Del 5 de novembre al 4 de desembre, el Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn) acollirà una exposició fotogràfica sobre la realitat de joves d’arreu del món que s’han convertit en persones desplaçades o refugiades. La mostra reflexiona sobre les diferències i similituds d’aquest jovent en el seu dia a dia, en comparació amb les de qualsevol adolescent.

Una altra exposició emmarcada en aquest cicle és ‘Jocs i joguines de l’antiguitat’, cedida pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, que es podrà visitar a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12), del 12 de novembre al 13 de gener. La inauguració serà el 13 de novembre, a les 19.30 h. La mostra presenta alguns jocs i joguines que s’han conservat des de l’antiguitat fins a l’actualitat, alguns dels quals han passat generació rere generació i avui dia encara hi són presents.

El 16 de novembre hi haurà un dinar solidari a favor de les persones refugiades a l’illa de Lesbos, organitzat per Montcada Solidària. Hi haurà una xerrada sobre la situació en aquesta zona, a càrrec de persones voluntàries en els caps de refugi. L’acte tindrà lloc al Casal de la Mina (Avinguda de la Unitat, sn) i la reserva de tiquets, al preu de 10 euros, s’ha de fer fins al 15 de novembre, a l’adreça montcadasolidaria@gmail.com.

Un dels plats forts del programa és la festa dels drets dels infants, el 20 de novembre, amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants. Serà a la plaça de l’Església i consistirà en jocs, la teatralització del projecte ‘Ciutat dels drets dels infants’, la presentació dels consellers i conselleres del Consell d’Infants, la presentació del projecte ‘Un instant, una història’, una actuació musical i una xocolatada solidària.

El tradicional concert de gòspel a favor dels drets humans serà el 23 de novembre, al Kursaal (Masia, 39), a les 18 h. El concert és a càrrec del Cor Gospel Gràcia. La recaptació dels diners de les entrades va destinada íntegrament a la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí. Les entrades, per 10 euros, es poden adquirir per avançat a www.mirteatres.cat i a la taquilla de l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12).

El 24 de gener hi haurà l’acte de lliurament de premis del concurs artístic ‘Construïm el nostre món de drets’, al Kursaal (10 h). El certamen consisteix en l’elaboració d’un mural sobre els 10 principis dels drets dels infants i hi participa l’alumnat dels centres educatius de Montcada i Reixac. L’exposició amb les il·lustracions es podrà visitar durant gener i febrer a les biblioteques Elisenda (Tarragona, 32) i Can Sant Joan (Turó, 45).

D’altra banda, les activitats de l’Any Pàmies s’inclouen al cicle, per la vessant de refugiada de l’escriptora. Fins al 10 de novembre, la Biblioteca Elisenda acollirà l’exposició ‘Tot és en els llibres’. El 4 de novembre hi haurà una xerrada a la Biblioteca Elisenda (16 h). El programa ‘Com diu que es diu’, de Montcada Ràdio, entrevistarà el 6 de novembre la cantant Big Mama (13.05 i 19.05 h), qui ha creat l’espectacle ‘La llengua com a ofici’ a partir de la seva passió personal per l’obra de Pàmies. Aquest homenatge, en forma de conferència-concert, amb 10 cançons, es podrà veure a l’Auditori Municipal el 14 de novembre (19.30 h).

El programa de l’Any Pàmies a Montcada i Reixac es complementarà amb un altre espai especial de Montcada Ràdio, en aquest cas, del que realitzen les biblioteques, ‘Signatura 020’. Serà el 13 de novembre, a les 13.05 h i a les 19.05 h. També hi haurà dos clubs de lectura a la Biblioteca Elisenda sobre dos llibres de Pàmies: el 12 de novembre (19 h), amb La filla del gudari; i el 2 de desembre (18.30 h), amb Dona de pres.

 

Darrera actualització: 29.10.2019 | 11:26