Festa dels Drets dels Infants i presentació del projecte ‘Un instant, una història’

Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 12:00

Les activitats tindran lloc aquest dimecres, 20 de novembre, coincidint amb la data oficial de l'efemèride, i inclou una actuació musical de Brodas Júnior.

La festa dels Drets dels Infants serà aquest dimecres, 20 de novembre, dia oficial de l’efemèride, a la plaça de l’Església. Les activitats començaran a les 17.30 h, amb un trencaclosques gegant i l’arbre dels desitjos. A les 18 h es presentarà el projecte ‘La ciutat dels drets dels infants’, a càrrec dels membres del Consell d’Infants d’aquest curs. A les 18.40 h, el grup Brodas Júnior hi oferirà una actuació musical i a les 19.30 h hi haurà una xocolatada solidària al preu d’un euro per consumició. Els diners recaptats es destinaran a un projecte a l’illa de Lesbos, per atendre infants en situació de refugi. L’acte s’emmarca en el programa del cicle ‘Drets Humans, Migració i Refugi’.

En aquest marc, a les 18.30 h es presentarà a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) el projecte ‘Un instant, una història’, elaborat per alumnat de centres educatius de Montcada i Reixac durant el curs passat.  Els infants han investigat sobre la història de persones i espais del municipi, mitjançant la recerca i amb entrevistes a testimonis, i el projecte ha vinculat tots els seus treballs mitjançant set itineraris, que tracten àmbits com l’educació, el treball, les reivindicacions històriques, els canvis de la ciutat o el veïnat, entre d’altres. L’alumnat ha treballat una sèrie de competències de l’aprenentatge: l’escolta, la interpretació de dades, la documentació i l’elaboració d’un text a partir del relat oral. Aquesta informació es podrà consultar mitjançant un codi QR que hi haurà al terra, a cada punt on s’aturen els itineraris.

Darrera actualització: 18.11.2019 | 12:40