Suport del Ple a les plantilles de Prysmian i TE Connectivity

Divendres, 1 de novembre de 2019 a les 12:00

Els grups municipals han aprovat una moció que demana que no es perdin els llocs de feina i insten a l'Estat a derogar la reforma laboral del 2012.

Les plantilles de Prysmian (General Cable) i TE Connectivity, dues empreses ubicades al Pla d’en Coll afectades per un expedient de regulació d’ocupació (ERO), van rebre ahir, dia 31, el suport del Ple durant el decurs de la sessió ordinària del mes d’octubre. Els grups van aprovar una moció que rebutja l’acomiadament d’un centenar de persones a TE Connectivity i el tancament de les plantes que l’antiga General Cable té a Montcada i Reixac i a Manlleu, que suposa la pèrdua d’un total de 500 llocs de feina, 153 a la nostra ciutat. El text aprovat al Ple mostra la solidaritat amb les plantilles, demana a la Generalitat que doti de pressupost els plans industrials per a la modernització i impuls del teixit industrial de Catalunya i exigeix a l’Estat espanyol la derogació de la reforma laboral del 2012.

No hi ha motius econòmics que justifiquin l’ERO”, va dir l’alcaldessa, Laura Campos, tot criticant la decisió de les dues multinacionals i l’actual llei, que permet aquest tipus d’accions, a la vegada que va expressar que “no ens podem permetre perdre dues empreses com aquestes, amb tant valor afegit, ni perdre teixit i activitat industrial”. Al Ple hi van assistir representants dels comitès d’empresa d’ambdues plantes, que van agrair a l’Ajuntament el suport que han rebut i van demanar derogar la reforma laboral per evitar el trasllat d’empreses i la destrucció dels llocs de treball.

Darrera actualització: 01.11.2019 | 11:57