L’Ajuntament acompanya els treballadors de Prysmian i TE Connectivity a la seva reivindicació al Parlament

Dijous, 10 d'octubre de 2019 a les 00:00

Els partits es van comprometre amb els comitès d’empresa a aprovar en el pròxim Ple una resolució de suport als treballadors i en defensa dels llocs de feina.

L’alcaldessa, Laura Campos, va acompanyar ahir a la tarda a bona part dels treballadors de Prysmian (antiga General Cable) i TE Connectivity, dues empreses que recentment han plantejat un tancament de planta i un expedient de regulació d’ocupació a les seves seus de Montcada i Reixac i que afecta un total de 254 empleats, a la reunió que els comitès d’empresa havien acordat amb membres del Parlament, a qui els van traslladar el seu malestar per una decisió que consideren injusta i que no es pot justificar per causes econòmiques. Prop de 1.000 treballadors, provinents de diverses empreses afectades per altres expedients de regulació i propostes de tancament, es van concentrar a les portes de la institució.

A la trobada també va assistir Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, municipi que també s’ha vist afectat per una proposta de tancament de la planta de Prysmian que suposaria l’acomiadament de 386 persones. El president del Parlament, Roger Torrent, va ser qui va rebre la comitiva de treballadors i sindicats, que posteriorment van poder parlar amb representants de les formacions polítiques amb representació parlamentària.

Finalitzada la reunió, els comitès van explicar a la resta de treballadors els resultats de la trobada, on els partits es van comprometre a aprovar en el pròxim Ple una resolució de suport als empleats de les empreses afectades i en defensa dels llocs de treball. Per la seva banda, Laura Campos va recordar la voluntat del consistori montcadenc de coordinar accions conjuntes amb totes les administracions per tal de protegir els drets laborals. “Hem vingut fins aquí per transmetre als partits polítics el drama de més de 250 famílies i, alhora, demanar el seu ajut per salvar els llocs de feina”, va explicar.

Darrera actualització: 10.10.2019 | 13:22