L’Ajuntament buscarà la implicació del ministeri d’Indústria en la defensa dels llocs de treball de Prysmian i TE Connectivity

Dilluns, 21 d'octubre de 2019 a les 14:00

Després de reunir-se amb la consellera Àngels Chacón, l’alcaldessa, Laura Campos, ha reiterat la necessitat d’esgotar totes les opcions possibles.

Després de l’anunci d’un tancament de planta i d'un ERO per part de Prysmian (General Cable) i TE Connectivity —mesures que afecten 254 treballadors de Montcada i Reixac—, l’alcaldessa, Laura Campos, s’ha reunit avui dilluns, 21 d'octubre, amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, a la seu del departament a Barcelona. A la trobada també han assistit la regidora d’Ocupació i Treball, Maria Rosa Borràs, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, el president de la delegació d’Osona a la Cambra de Comerç, Pere Antentas, el subdirector d’Inversió Industrial de la Generalitat, Jordi Carbonell, i el director de Relacions Laborals i Assumptes Socials de Foment, Javier Ibars.

Durant la reunió s’ha acordat la voluntat de seure amb la ministra d’Indústria, Comerç, i Turisme en funcions, Reyes Maroto, i amb secretari general d’Indústria, Raúl Blanco, per tal de seguir esgotant totes les opcions i salvar el màxim nombre possible de llocs de treball. La proposta ha satisfet a Campos, qui ha recordat a la Generalitat “la necessitat de que lideri la defensa d’aquests llocs de treball”. “Nosaltres com a Ajuntament arribem on arribem, ha de ser la Generalitat qui, malgrat la pèrdua de competències que va arribar amb l’aprovació de la reforma de treball, ens ajudi a picar a les portes de l’Estat”, ha afegit.

Especialment preocupant és el cas de Prysmian, on el tancament de les plantes de Montcada i Reixac i Manlleu suposa l’acomiadament de prop de 430 empleats. L’alcaldessa ha defensat que la importància de protegir una empresa estratègica per al país, ja que “disposa d’un cablejat capdavanter” molt necessari en un moment on s’està produint “una transició ecològica i una futura electrificació de molts serveis”. Davant el poc temps disponible abans de l’aplicació de les mesures per part de l’empresa, Campos ha volgut ser contundent: “Tenim 20 dies per convèncer l’Estat de la importància de General Cable”.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha estat en contacte amb l’eurodiputat Ernest Urtasun per tal de portar el cas de Prysmian al Parlament Europeu i denunciar un possible cas de monopoli que rondaria el 80% de la quota de mercat.

Darrera actualització: 22.10.2019 | 07:29