L’Ajuntament dona suport a les mobilitzacions impulsades pels treballadors de TE Connectivity i Prysmian Group

Dijous, 3 d'octubre de 2019 a les 12:00

L’alcaldessa, Laura Campos, s’ha desplaçat aquest matí a les instal·lacions de TE Connectivity, situades al polígon industrial de Pla d’en Coll, on centenars de treballadors de l’empresa han convocat una jornada de vaga en protesta per l’ERO que la companyia va anunciar fa dues setmanes i que afecta 101 empleats.

La mobilització ha estat impulsada conjuntament amb els empleats de Prysmian Group (General Cable), companyia que la setmana passada va anunciar un ERO per a 153 treballadors a la planta de Montcada i Reixac. Com a mostra de solidaritat, altres treballadors d’empreses del municipi com Nissan també s’han sumat a la concentració.

L’alcaldessa, que ha estat acompanyada de la presidenta de l’Àrea Econòmica, Eva Manzano; de la regidora d’Ocupació i Treball, Maria Rosa Borràs, i del regidor de Recursos Humans, Juan Carlos de la Torre, ha atès també als mitjans de comunicació allà presents i els ha transmès el suport que el consistori dona en les seves reivindicacions laborals, alhora que ha denunciat el risc que suposen aquests acomiadaments. “Des de l’Ajuntament hem rebut amb moltíssima preocupació aquests dos expedients de regulació; en primer lloc perquè han arribat en menys de 15 dies de diferència i en segon lloc perquè estem parlant de 254 llocs de treball entre TE Connectivity i General Cable. Estem parlant de moltes famílies i a més a més no hi ha cap de motiu econòmic que justifiqui cap dels dos ERO”, ha assegurat.

L’Ajuntament ja va anunciar ahir que aquest divendres, 4 d’octubre, es reunirà amb els comitès d’empresa de TE Connectivity i Prysmian per valorar quines accions conjuntes es poden fer i posteriorment organitzar una ronda de contactes amb altres administracions. El consistori també està preparant, juntament amb l’Ajuntament de Manlleu –que també s’ha vist afectada per un ERO a Prysmian– una trobada amb la Generalitat “perquè creiem que hauria de liderar la defensa d’aquests llocs de treball i el teixit productiu i econòmic dels municipis”, ha afegit l’alcaldessa.

Darrera actualització: 03.10.2019 | 16:14