Montcada i Reixac s'adhereix al programa 'Tenim Drets, Teixim Llibertats'

Dimecres, 24 de gener de 2018 a les 00:00

En aquesta segona edició, el programa planteja treballar la relació entre els dret d'asil, al medi ambient, a la salut i el dret a la ciutat.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac s'ha sumat al programa pels Drets Humans des del món local 'Tenim Drets, Teixim Llibertats'. Aquesta iniciativa, promoguda per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), arriba a la seva segona edició i ja són 10 els municipis que hi participen. El projecte pretén que els ajuntaments esdevinguin una eina de promoció i consciència crítica envers les desigualtats i els conflictes globals per a la transformació social, així com analitzar com des del món local es proposen estratègies per donar respostes a aquests reptes.

'Durant aquest mandat, hem fet una aposta per donar a conèixer, sensibilitzar i denunciar situacions on es vulneren els drets humans; ara, ens semblava fonamental no només visibilitzar les activitats i els ajuts que efectuem des del nostre municipi sinó també començar a treballar en xarxa amb altres poblacions veïnes', ha manifestat la regidora de Ciutadania, Mónica Martínez. L'edil considera que el programa de l'AMB 'ens ofereix la possibilitat d'afrontar noves línies d'ajuts, campanyes i activitats de sensibilització des d'una vessant municipalista, fent que la unió de recursos i la feina transversal sigui més enriquidora i s'obtinguin millors resultats'. En aquesta segona edició, el programa planteja treballar la relació entre el dret d'asil, el dret al medi ambient, el dret a la salut i el dret a la ciutat.

L'AMB ofereix als municipis la realització de tallers i en aquest sentit, a Montcada i Reixac se'n faran tres amb col·lectius. També hi haurà una exposició itinerant sobre drets humans i un acte central, previst per al 23 d'abril, coincidint amb la Fira de Sant Jordi. A més de Montcada i Reixac, 'Tenim Drets, Teixim Llibertats' es desenvolupa a Begues, Cervelló, El Papiol, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Adrià de Besòs.  La presentació del projecte tindrà lloc aquest dissabte, 27 de gener, a Santa Coloma de Cervelló i la cloenda serà el 5 de maig, a la platja de la Nova Icària de Barcelona. Més informació en aquest espai: http://blogs.amb.cat/tenimdrets

Darrera actualització: 16.04.2018 | 14:35