Cicle per conscienciar sobre drets humans, migració i refugi

Dilluns, 6 de novembre de 2017 a les 14:00

L’Ajuntament, mitjançant Cooperació i Solidaritat, inicia aquest mes activitats per sensibilitzar-ne la població, que s’allargarà fins al febrer de l’any vinent.

Algunes de les propostes ja estan consolidades i d’altres en són noves. “L’objectiu és presentar de forma conjunta un seguit d’accions per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre aquests temes, per fer visibles les vulneracions dels drets humans i caminar cap a un món més just, basat en el respecte”, ha manifestat la regidora responsable de Cooperació i Solidaritat, Mónica Martínez. El programa arrencarà aquest diumenge, 12 de novembre, amb el tradicional concert de gòspel al Kursaal (Masia, 39), a càrrec del Cor Gòspel Gràcia, dirigit per Òscar Atilde. Les entrades ja són a la venda, al preu de 10 euros, i es poden comprar de forma anticipada a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) i a www.mirteatres.cat. La recaptació es destinarà íntegrament a la Federació D’associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí.

El cicle fa incidència en els col·lectius més vulnerables, com són les persones migrants i les refugiades, i també en la infància. Coincidint amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants, el dia 20 hi haurà una festa a la plaça de l’Església (16.45 h), en coordinació amb la Regidora d’Educació, Infància i Joventut. El programa inclou una batucada, la lectura de contes sobre els drets de la canalla, la presentació dels nous representants del Consell d’Infants, un espectacle de màgia i una xocolatada. El mateix dia, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) munta una sessió de contes cantats, per a infants fins als 3 anys (17 h).

L’entitat Montcada Solidària col·labora amb el cicle amb un dinar solidari el 25 de novembre, amb l’activista afganesa pels drets humans Nadia Ghulam. Els tiquets tenen un preu de 16 euros i per fer-ne la reserva s’ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça montcadasolidaria@gmail.com. D’altra banda, també hi haurà dues exposicions fotogràfiques. Una és ‘Los Nadies’, de Miquel Ruiz, sobre persones excloses de la societat, que s’inaugurarà a la Casa de la Vila (Major, 32) el 28 de novembre (19.30 h) i s’hi veurà fins al 16 de desembre. L’altra, sobre la vulneració dels drets humans de les persones refugiades, a la Biblioteca Elisenda, del 23 de gener a l’1 de febrer, amb el nom ‘Els murs d’Europa’. L’equipament del Pla d’en Coll també acollirà un taller formatiu sobre aquest tema el 30 de gener. El cicle es tancarà amb l’exposició sobre el concurs de dibuix ‘Construïm el nostre món de drets’, en el que participen els centres educatius del municipi.

Darrera actualització: 07.11.2017 | 09:49