Acte final del programa 'Tenim Drets, Teixim Llibertats'

Dilluns, 30 d'abril de 2018 a les 00:00

La cloenda del projecte adreçat a reflexionar sobre les persones refugiades serà el 5 de maig a la platja de la Nova Icària, a Barcelona.

Els 10 municipis que participen a la segona edició del programa 'Tenim Drets, Teixim Llibertats' participaran aquest dissabte, 5 de maig, a l'acte de cloenda, que tindrà lloc a la platja de la Nova Icària, a Barcelona, a partir de les 11 h. Montcada i Reixac s'ha sumat aquest any a aquesta iniciativa de cooperació, promoguda per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb l'objectiu que els ajuntaments esdevinguin una eina de promoció i consciència crítica envers les desigualtats i els conflictes globals per a la transformació social, així com analitzar com des del món local es proposen estratègies per donar respostes a aquests reptes. En aquesta segona edició, el programa ha plantejat treballar la relació entre el dret d'asil, el dret al medi ambient, el dret a la salut i el dret a la ciutat.

L'acte de Barcelona reunirà als ajuntaments i entitats de la desena de poblacions implicades, que han treballat als seus respectius municipals la temàtica proposada. En el cas local, hi han pres part el Casal de la Mina, la Xic Can Cuiàs i l'escola La Salle. Dilluns passat, 23 d'abril, en el marc de la Fira de Sant Jordi, els tres col·lectius i l'Ajuntament van presentar el treball que hi han desenvolupat. L'activitat més destacada de la cloenda a la Nova Icària serà la representació de l'acte simbòlic 'Els Drets de les Persones Refugiades i la Sostenibilitat Ambiental', amb la participació de totes les entitats col·laboradores. També hi haurà una actuació musical a càrrec de grups de percussió i testimonis de persones refugiades.

Les persones que vulguin assistir a l'acte poden reservar plaça (de forma gratuïta) a l'autocar que l'Ajuntament en posa a la seva disposició, que sortirà de la plaça Lluís Companys a les 9.30 h. Cal contactar amb la Regidoria de Ciutadania (Avinguda de la Unitat, 6, planta baixa).

 

Darrera actualització: 30.04.2018 | 13:24