La 'Ruta de les esglésies amagades' es reprèn aquest diumenge, dia 27

Dimecres, 23 de gener de 2019 a les 09:00

Sant Pere de Reixac, a la Serralada de Marina, obre portes de 10 a 12 h i a les 11 h es fa una visita guiada al temple; és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

L'església de Sant Pere de Reixac obre portes aquest diumenge, 27 de gener, en el marc de la 'Ruta de les esglésies amagades', una iniciativa que pretén difondre el patrimoni arquitectònic i l'art romànic del Vallès. El temple montcadenc, situat a la Serralada de Marina, es podrà visitar el quart diumenge de cada mes (a excepció dels mesos d'estiu), de 10 a 12 h. A les 11 h, hi haurà una visita guiada i no cal fer inscripció prèvia.

Al maig passat, Montcada i Reixac va entrar a formar part d'aquest projecte compartit amb els ajuntaments i entitats de Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès i Sant Fost de Campsentelles. Les altres tres esglésies que formen part d'aquesta iniciativa són Santiga, Santa Maria de Gallecs i Sant Cebrià de Cabanyes. Es tracta de temples que tenen com a denominador comú que van ser l'epicentre de les seves comunitats fins que la història i el desenvolupament urbà va atorgar un paper principal a d'altres esglésies. No obstant, la seva forta personalitat ha aconseguit que aquests quatre monuments llueixin avui dia amb esplendor en mig d'entorns agrícoles i forestals.

 

Darrera actualització: 22.01.2019 | 14:42