La Fira de Nadal se celebra al carrer Major els dies 15 i 16 de desembre

Dimecres, 12 de desembre de 2018 a les 00:00

Una quarantena de parades del comerç local, artesania i entitats donarà ambient festiu al municipi i una de les principals atraccions és una bola de neu gegant.

Un dels actes més destacats del calendari nadalenc a Montcada i Reixac és la Fira que organitza l'Ajuntament aquest cap de setmana, 15 i 16 de desembre, de 10 a 20 h. Enguany, l'activitat s'ha renovat i, en primer lloc, es farà en un emplaçament diferent, el carrer Major i la plaça de l'Església, en substitució de la Rambla dels Països Catalans. Durant ambdós dies, una quarantena de parades donarà vida i ambient nadalenc a la ciutat, amb venda d'articles típics d'aquestes festes. Hi haurà representació del comerç local, d'artesania i d'entitats que aprofiten aquestes dates per donar-se a conèixer, fer difusió de les seves activitats i també, recaptar fons.

Una de les principals atraccions de la Fira serà una bola gegant de neu, que s'instal·larà a la plaça de l'Església durant els dos dies. El dia 15, a la plaça de l'Església, hi haurà un espai de les biblioteques, al matí, i, a la tarda, un cagatió, a càrrec de Montcada Centre Comerç. Durant tot dissabte, l'associació Lucina habilitarà un espai de joc en una carpa situada al carrer Major cantonada amb Generalitat i l'empresa pública Agbar hi muntarà una parada dedicada a l'ús responsable de les tovalloletes. Diumenge, dia 16, la botiga local Scrapllum hi farà un taller de ninots de neu, al matí, i un de gnoms, a la tarda. Durant el matí, Help Guau hi muntarà una parada sobre tinença responsable d'animals. Ambdós dies, al matí, hi haurà un taller de fanalets i a la tarda, de 17.30 a 19 h, una cantada de nadales per tota la fira, a càrrec del grup Clover.

El dia 15, durant tot el dia, hi haurà una carpa de la campanya municipal 'Regala il·lusions', on la ciutadania podrà comprar el bolígraf solidari, al preu d'1,5 euros, i també, aportar-hi material escolar i contes, per complementar els lots que cada any l'Ajuntament atorga a infants de famílies vulnerables. Per facilitar l'adquisició d'aquests productes, l'establiment Trimer hi muntarà una parada al costat, per tal que qui vulgui col·laborar compri el material i, automàticament, el pugui lliurar a la carpa de 'Regala il·lusions'.

La Fira és el plat fort de les activitats que l'Ajuntament fa a Montcada i Reixac organitza per incentivar el comerç local. El 30 de novembre passat, es va encendre l'enllumenat nadalenc i el mobiliari urbà llueix una campanya per incentivar a comprar a la ciutat i l'Ajuntament participa de nou al concurs 'L'Aparador' de Nadal, convocat per la Cambra de Comerç de Sabadell.

Darrera actualització: 11.12.2018 | 11:25