L'Ajuntament i les entitats celebren el Nadal amb desenes de propostes

Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 14:00

Les activitats familiars ocupen bona part del programa, que inclou accions tradicionals amb noves propostes, que s'allargaran fins passat Reis.

Montcada i Reixac viurà intensament les dates nadalenques amb una seixantena d’activitats de tota mena. Els actes els organitzen diferents departaments de l’Ajuntament, les biblioteques, els centres cívics i les entitats. Propostes tradicionals com la Cavalcada de Reis, pessebres, concerts de nadales, tallers infantils o campanyes solidàries formen part del programa, que podreu consultar al detall a la secció de Nadal del web municipal, www.montcada.cat, el portal de notícies www.laveu.cat, a La Veu de Montcada i Reixac i a l’espai Facebook de l’Ajuntament. El tret de sortida a la campanya nadalenca el donarà aquest divendres, 30 de novembre, la festa d’encesa dels llums de Nadal que tindrà lloc a la plaça de l’Església, a partir de les 16.30 h.

El programa nadalenc inclou la campanya municipal de joguines ‘Regala il·lusions’, la de recollida de joguines de la UBMiR i d’altres per recaptar aliments que promouen entitats locals. Un any més, a Montcada i Reixac hi haurà activitats a favor de la Marató de TV3, que enguany es dedica al càncer. L’acte més destacat que es fa al municipi per aquesta causa tindrà lloc el 16 de desembre al Teatre Municipal (Tarragona, 32), a càrrec de La Unió de Mas Rampinyo i l’Ajuntament. A les 10 h hi haurà una sessió de zumba i una hora més tard començarà el festival solidari, amb la participació de diverses entitats de la ciutat. Les entrades, al preu de 5 euros, es posen a la venda aquest dissabte, 1 de desembre, a les 17 h, mitjançant el portal www.mirteatres.cat o bé, a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12). El Casal de Gent Gran de Montcada i Reixac (30 de novembre) i la Residència Santa Maria (dia 12) també fan actes amb motiu de la Marató.

Els infants són els principals protagonistes d’aquests dies i per a la canalla es munten tallers a les biblioteques, les arribades del Pare Noel als barris i les recollides de cartes dels Patges Reials, entre d’altres. Un any més, l’Ajuntament presenta per Nadal un calendari municipal de paret per al 2019 i es presentarà el dia 19, a l’Auditori Municipal, a les 18 h. Aprofitant aquest acte, l'Ajuntament presentarà l'Any de la Literatura Infantil i Juvenil, activitat a la qual es dedica enguany l'almanac.

Alguns dels actes de Nadal també tenen la finalitat d’incentivar les compres al municipi en una època de l’any que hi ha més activitat comercial. La principal activitat per dinamitzar el comerç i donar caliu nadalenc és la Fira de Nadal, que es viurà els dies 15 i 16 de desembre i amb nova ubicació, el carrer Major i la plaça de l'Església. Hi haurà venda d'articles nadalencs i d'artesania, tallers infantils, un cagatió (dia 15 a la tarda) i una bola de Nadal gegant. La fira l'organitza l’Ajuntament i tindrà lloc de 10 a 20 h, ambdós dies. Una altra activitat comercial és la participació, un any més, en el Concurs d’Aparadors de la Cambra de Comerç, que enguany arriba a la 49a edició. Fins al 5 de desembre hi ha temps perquè les botigues en facin la inscripció. A més, des de principi de desembre i fins a Reis, els elements de mobiliari urbà de Montcada i Reixac mostraran una campanya especial de Nadal, per ambientar el municipi durant les festes. Les associacions de comerciants també organitzen accions per tal de fidelitzar la clientela durant aquestes dates.

El món esportiu aprofita el Nadal per organitzar tornejos especials, adreçats sobretot als més petits. La Unió d’Escacs Montcada organitza el tradicional campionat de partides ràpides. El CFS Montcada i l'FB Montcada organitzen a final de desembre diverses activitats esportives. Una novetat és el pessebre que el Centre Excursionista El Cim col·locarà el 9 de desembre al jaciment ibèric Les Maleses.

Darrera actualització: 30.11.2018 | 14:37