El govern municipal proposa la congelació de gairebé totes les ordenances municipals al 2021

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 11:00

El pagament fraccionat i domiciliat de l'Ibi passarà de quatre a sis terminis. El Ple d'ordenances serà el 22 d'octubre, en format virtual.

La proposta d'ordenances fiscals que el govern municipal presentarà al Ple comporta la congelació de gairebé la totalitat de les ordenances fiscals 2021, a excepció dels preus dels serveis que ofereix el complex Montcada Aqua, que per contracte s’han d’actualitzar cada any a l’IPC vigent (2019), el que suposa un 2%. Un altre canvi a les ordenances ve marcat per la llei d’hisendes locals, que obliga als municipis a eliminar les excepcions en el pagament de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) quan es tracta de l’arranjament de les façanes, un canvi que també modifica la taxa d'ocupació de terrenys per ús de la via pública.

El president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido, ha presentat aquest dijous, 15 d'octubre, per via telemàtica, la proposta d'impostos, taxes i preus públics per al pròxim exercici que l'executiu local passarà a aprovació en un Ple extraordinari convocat per al pròxim dijous, 22 d’octubre (18.30 h, en línia). La documentació sobre les modificacions de les ordenances 2021 respecte les del 2020 la podeu consultar aquí.

L'edil també ha avançat que el pagament fraccionat i domiciliat de l'Impost de Béns Immobles (Ibi) –que des d'aquest exercici gestiona l'Oficina de Gestió i Recaptació Tributària (ORGT)– serà en sis rebuts al 2021, en comptes dels quatre actuals. 'Amb aquesta mesura, dividim la càrrega fiscal de les persones contribuents per a l'any vinent, que es preveu que serà complicat des del punt de vista econòmic a causa de la pandèmia', ha explicat Garrido, qui ha avançat que aquesta acció comportarà avançar el termini voluntari de pagament.

El regidor ha avançat que el govern municipal elaborarà pròximament un estudi per actualitzar els costos dels serveis que ofereix l'Ajuntament i que en base a aquest document, 'potser s'hauran d'aplicar modificacions a les ordenances arran les dades que n'extraiem'. L'edil també ha anunciat mesures per obtenir ingressos estables, sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 11:44