El Ple aprova les ordenances municipals per al 2021

Dijous, 22 d'octubre de 2020 a les 19:00

El govern local anuncia un estudi de costos dels serveis que atorga l'Ajuntament.

La proposta d'impostos, taxes i preus públics per al 2021 presentada pel govern local ha rebut el vistiplau del Ple avui dijous, 22 d'octubre, durant una sessió extraordinària celebrada per via telemàtica. Pràcticament la totalitat de totes les ordenances es congela el proper exercici, a excepció dels preus dels serveis que ofereix el complex Montcada Aqua, que s'actualitzen a l'IPC vigent (un 2%), tal com obliga el contracte que té el consistori amb l'empresa concessionària de l'equipament. Respecte l'Aqua, desapareixen de les ordenances alguns serveis que ja no s'hi ofereixen i es milloren les bonificacions.

Un altre canvi a les ordenances ve marcat per la llei d’hisendes locals, que obliga als municipis a eliminar les excepcions en el pagament de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) quan es tracta de l’arranjament de les façanes, un canvi que també modifica la taxa d'ocupació de terrenys per ús de la via pública. El fraccionament del pagament de l'Impost de Béns Immobles (Ibi) en sis rebuts en comptes dels quatre actuals és una altra de les novetats fiscals per al 2021.

El president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido, ha explicat que el bloc d'ordenances que ha passat a aprovació inclou els impostos, taxes i preus públics que comencen a meritar a 1 de gener de 2021. 'Estem elaborant un estudi sobre els costos reals dels serveis municipals, per conèixer clarament quin és el dèficit que assumeix el consistori i en base a aquesta informació, algunes ordenances que no meriten a 1 de gener podrien tenir variacions', ha indicat l'edil. Garrido també ha avançat que l'Ajuntament està bucant vies d'obtenció d'ingressos regulars 'que no generin pressió fiscal a la ciutadania'.

L'alcaldessa, Laura Campos, ha recordat la importància de les ordenances com a font de recursos per al funcionament dels serveis municipals. 'Són temps complexos, hem hagut de fer front a despeses imprevistes per la situació actual i se'ns fa impossible proposar una rebaixa de les ordenances per tal de poder continuar donant servei a la ciutadania', ha expressat l'edil.

Darrera actualització: 22.10.2020 | 19:26