Les entitats i la ciutadania poden participar al procés de co-creació del projecte de millora de la N-150

Dimecres, 21 d'abril de 2021 a les 00:00

La pròxima reunió per concretar més aspectes del projecte serà el 5 de maig i és oberta a la participació de persones que s’hi incorporin de nou.

Representants veïnals i d’entitats de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà del Vallès treballen per tal que el projecte europeu Riconnect, de millora de la N-150, contempli el màxim d’aportacions de la ciutadania dels quatre municipis. Les associacions del territori, col·lectius que treballen sobre la mobilitat i algunes persones a títol individual, conjuntament amb personal dels ajuntaments de les poblacions implicades, han participat ja a dues sessions, denominades de co-creació, per tal de definir quins aspectes s’haurien de tenir en compte en un futur projecte de remodelació d’aquest espai.

Les aportacions de les entitats i la ciutadania fan referència a aspectes com la mobilitat, el transport públic, la seguretat, la dotació de zones verdes, el foment de l’economia, la creació d’equipaments o els possibles usos que podrien tenir els espais vinculats al vial. Durant les sessions s’han apuntat també els principals problemes existents a la zona que s’haurien d’intentar solucionar com ara l’excés de trànsit, el transport públic poc competitiu, l’existència d’espais industrials sovint degradats, la gran quantitat d’accessos viaris existents, la manca d’il·luminació en alguns trams o la dificultat de generar vitalitat econòmica o espais de trobada.

Tot i que ja se n’han fet dues sessions de treball, el procés de co-creació és obert a més persones i entitats interessades a participar-hi. La pròxima reunió d’aquest grup serà el 5 de maig les 18.30 h, en format virtual. Per assistir-hi, cal enviar abans un correu electrònic a l’adreça participaciociutadana@montcada.org. També us podeu informar amb més detall del projecte mitjançant els vídeos de la presentació pública del projecte, que teniu aquí.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és l’encarregada de gestionar aquest projecte d’àmbit europeu, inclòs a la xarxa denominada Riconnect-URBACT. L’objectiu d’aquesta iniciativa és convertir l'N-150 en una avinguda metropolitana a escala humana, és a dir, on convisquin de forma pacificada vianants, transport públic, bicicletes i d’altres mitjans no motoritzats i el transport privat.

Darrera actualització: 21.04.2021 | 08:10